Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μονοπώλιο με 80.000 ευρώ το έτος η καταγραφή των πρακτικών των συμβουλίων στην Φθιώτιδα!!



Αναλυτικά από την Διαύγεια οι αποφάσεις των αναθέσεων και οι συμβάσεις:


Δήμος Λαμιέων  ΒΕΑΞΩΛΚ-6Ω4


Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας  ΒΙΦΥΩΨΚ-ΠΡΓ 


Δήμος Μακρακώμης ΒΙΚΥΩΛ2-ΧΝΖ 


Περιφέρεια Στερεάς  ΒΙΡ37ΛΗ-2ΡΛ



Δείτε σχετικά:


3 σχόλια:

  1. Διαχειριστής6/1/15, 2:21 μ.μ.

    Να ενημερώσουμε πως οι απ´ ευθείας αναθέσεις που εμφανίζονται στην ανάρτηση ειναι μονο ενδεικτικές της μονοπωλιακής κατάστασης που επικρατεί στην συγκεκριμένη περίπτωση, με την τήρηση των πρακτικών των Δημοτικών Συμβουλίων, τα τελευταία χρονια στον Αυτοδιοικητικό χώρο στην Φθιώτιδα.

    Η συγκεκριμένη εταιρεία πάντα με απ´ ευθείας ανάθεση λαμβάνει το συγκεκριμένο έργο.
    Διαβάζουμε πχ στην Διαύγεια:
    Β4ΘΗΩΨΚ-ΖΙΥ Απ´ευθειας ανάθεση απο τον Δήμο Αμφικλειας Ελάτειας με ανώτατο πόσο 24.600 ευρώ (18/9/2012)
    Β4Μ7ΩΛ2-ΔΗΦ Απ´ευθειας ανάθεση απο τον Δήμο Μακρακώμης πάλι 24.600 ευρώ (14/12/2012)
    Β4ΩΕΩΛΚ-ΚΩΦ Απ´ευθειας ανάθεση απο τον Δήμο Λαμιεων πάλι 24.600 ευρώ (3/4/2012)
    4Α3ΩΩΛΚ-Θ Απ´ευθειας ανάθεση απο τον Δήμο Λαμιεων 2.900 ευρώ (7/6/2011)
    4Α3ΣΩΨΚ-Υ Απ´ευθειας ανάθεση απο τον Δήμο Αμφικλειας Ελάτειας με 13.250 ευρώ (28/6/2011)
    ΒΕΖΖ7ΛΗ-ΩΞΥ Απ´ευθειας ανάθεση απο την Περιφερεια Στερεας 3.500 ευρώ (25/6/2013)

    Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι παρακάτω απ´ευθείας αναθέσεις του Δήμου Λαμιεων πάντα στην ίδια εταιρεία:
    Β4ΜΡΩΛΚ-52Ι Απ´ευθειας ανάθεση για εκτυπώσεις ποσού 4.336 ευρώ (14/12/2012)
    Β4ΜΟΩΛΚ-584 Απ´ευθειας ανάθεση για εκτυπώσεις ποσού 4.800 ευρώ(10/11/2012)
    Β4ΘΔΩΛΚ-ΦΝ9 Απ´ευθειας ανάθεση για φωτοτυπιες ποσού 4.857 ευρώ (4/9/2012)

    Το βασικό θέμα μας λοιπόν ως αυτοδιοικητική παράταξη ειναι ο έλεγχος της Δημοτικής Αρχής για το πως διαχειρίζεται το δημοτικό χρήμα (το δικό μας,των πολιτών) και η ύπαρξη ισονομίας και ίσης μεταχείρισης των επιχειρηματιών στην κατανομή των πόρων.
    Εχει παρατηρηθεί πως καποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις έχοντας ως σκοπό το κέρδος (σωστά) συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιθυμούν και αγωνίζονται ώστε να αποκτήσουν την εύνοια της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής,που αποφασίζει και πράττει με αυτό τον κατα εμάς απαράδεκτο τρόπο, συντηρώντας ετσι ένα καθεστώς ρουσφετολογίας και αναξιοκρατίας.

    Επίσης σημαντικό θεμα ομως επίσης προκύπτει όταν η συγκεκριμένη "ευνοημένη"εταιρεία εκδίδει και εφημερίδες οι οποίες έμπρακτα και ένθερμα στήριξαν τα τελευταία χρονια τον εκλεκτό της χορηγό δήμαρχο, που έδινε τις απ'ευθείας αναθέσεις, δημιουργώντας έναν μηχανισμό αλληλεπίδρασης εξουσίας-διοίκησης και "δημοσιογραφίας" εμπλουτισμένης με κατευθυνόμενη προπαγάνδα,εκφρασμένη σε πολλές περιπτώσεις με ακραίο τρόπο.

    Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω, που δυστυχώς δεν ειναι οι μοναδικές περιπτώσεις, θεωρούμε πως θα πρεπει ολοι να πιέσουμε τις νέες Αυτοδιοικητικές Αρχές ώστε με διαφάνεια και πολιτική των ίσων αποστάσεων να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα μονοπωλίων και χειραγώγησης της ελεύθερης αγοράς και να υπάρξουν ξεκάθαρες διαδικασίες στις αναθέσεις έργων με μειοδοτικούς διαγωνισμούς,με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που θα τεθούν,όπως γίνεται άλλωστε χρονια τώρα σε άλλους δήμους ανα την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι ψέματα λες….
      Αφού ένοιωσες την κατάρρευση πας σε άλλα… Πήγαινε και στο 2012 και πριν. Θα αναγκαστείς όμως να γράψεις και για τους διαγωνισμούς που η ίδια εταιρία μειοδότης….
      Πάμε όμως στην ουσία!!!! Σε ενοχλούν οι αναθέσεις???? Τι έκανες από το 2011 να σταματήσουν; Μήπως τους ήθελες για την ανάθεση ιατρικής υπηρεσίας σε κολλητούς παραγκωνίζοντας; Μήπως για την ανάθεση προμήθειας φαρμάκων???? Εκείνες οι αναθέσεις τι είναι διαφορετικές; Τούτες οι τελευταίες που ευλογείς δεν είναι αναθέσεις;
      Δεν είπες τίποτα για την ανάκληση της «φτηνής ανάθεσης» της νέας δημοτικής αρχής για το ίδιο λόγο… Εκεί δεν σε ενοχλεί που διπλασίασαν τις ώρες για μειώσουν στο 1/2 την τιμή…. Θα το καταλάβεις ίσως μετά από 2 χρόνια…. Και ανάλογα την περίσταση… θα πράξης….
      Αυτό δεν είναι πολιτική αλλά τυχοδιωκτισμός. Ανάθεση αλα καρτ δεν υπάρχει… Καλή στους κολλητούς και κακή στους υπόλοιπους. Αυτή η θολοκουλτούρα ίσως βολεύει αλλά την έχουν καταλάβει πολλοί. Άλλωστε εμείς έχουμε την τόλμη να μετέχουμε για δουλειές.
      Μιλάμε για δουλειά,,,, Σας το ξαναείπαμε. Δεν είμαστε ίδιοι. Αντίκλητοι σε εργοληπτικές εταιρίες μελετών δεν ήμασταν ποτέ. Ψαχτείτε ανάμεσά σας
      Θα σου ετοιμάσω και ένα ακόμη κείμενο για το φασισμό που εκπέμπουν αυτά που γραφείς νοιώθοντας την απομόνωση της τοπικής κοινωνίας. Θα σου αποκαλύψω την μπουρδολογία σου και τα κίβδηλα επιχειρήματα σου. Καταλαβαίνω την πίκρα σου γιατί έχασες την βιομηχανία των προγραμματικών συμβάσεων με 50.000 ευρώ και βάλε…. Κάθε φορά. Βρίσκεσαι πίσω από τα γεγονότα και αποκαλύπτεται ο ρόλο σου σιγά σιγά…
      Ότι και να πεις δεν μας τρομάζεις γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται… Τα παραμύθια έχουν ένα τέλος και η αλήθεια λάμπει…. Νοιώθεις εγκλωβισμένος πλέον από τις επιλογές σου και ξεφουσκώνει το σκηνικό.
      Σου το ξαναλέω ότι δεν είμαστε ίδιοι όταν μιλάς για ξεπούλημα… Μην παίρνεις παραδείγματα από το εαυτό σου και τους γύρο σου. Σου το έχω ξαναπεί ότι δεν είμαστε τόσο φτηνοί όπως υπολογίζεις. Μια χούφτα άνθρωποι είμαστε και δεν μπορείς να ξεγελάσεις κανένα. Ο φασισμός που εκπέμπεις αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφτεί
      Πάντως Σας το ξαναλέω… Δεν θα σας ρωτήσουμε για να δουλέψουμε.

      Διαγραφή
    2. Διαχειριστής7/1/15, 1:55 μ.μ.

      Η θέση του Γιώργου Παλαμιώτη, Διευθυντή της Εταιρείας που λάμβανε τις απ'ευθείας αναθέσεις.

      Διαγραφή