Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας: Αφιέρωμα στον Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο- El Greco

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων Διευθύνσεων του Νομού Φθιώτιδας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας Europe Direct, διοργανώνουν αφιέρωμα στον Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο- El Greco (1541-1614), με αφορμή τη συμπλήρωση 400 ετών από το θάνατό του (7 Απριλίου 1641).
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει Έκθεση 20 αναπαραγωγών των σημαντικότερων έργων του μεγάλου ζωγράφου, στην Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας και  εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από μαθητές σχολείων της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης στο χώρο της Έκθεσης.
Το αφιέρωμα απευθύνεται κυρίως στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα διαρκέσει από την Δευτέρα 7 Απριλίου έως την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014.

Νέα Υόρκη: Προσοχή στο περιβάλλον, αλλά και στον συνάνθρωπο

Ένα νέο σχέδιο κάδων απορριμάτων στις ΗΠΑ, προβλέπει, πέρα από τα ήδη υπαρκτά δοχεία ανακύκλωσης και αποβλήτων, και μία θήκη για τα βρώσιμα αποφάγια τα οποία θα μπορούν να αποτελέσουν τροφή για τους άστεγους.
“Toss With Care” (Πέτα με προσοχή) είναι ένα καινοτόμο πρότζεκτ της Nicole Howell, φοιτήτριας στο Pratt Institute for Design της Νέας Υόρκης.
Αυτό που κάνει το σχέδιο της Howell τόσο σημαντικό είναι η απλότητά του. Χρησιμοποιώντας τους ίδιους πράσινους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στις γωνίες των δρόμων της Νέας Υόρκης, το κυκλικό σχήμα του “Toss With Care” είναι διαχωρισμένο σε τρία “τμήματα” και τοποθετείται στην κορυφή του υπάρχοντος δοχείου.

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Η "Μήδεια" του Μποστ , από τη Λαμία στη Ζάκυνθο

Θανάση Μιχαηλίδη-Μπάμπη Συγούρου
"Δύο, τρία, τέσσερα" μετρούσε ψιθυριστά. Ήμασταν έτοιμοι να τον ρωτήσουμε τι ήταν αυτό που υπολόγιζε με τόση επιμονή αλλά δεν προλάβαμε: "δεκαπεντασύλλαβο!" φώναξε δυνατά και σχεδόν διέκοψε τα λόγια του ηθοποιού! Βρισκόμασταν στη Θεατρική Σκηνή Σαρακηνάδου όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου "Ο Ερωτόκριτος" ανέβαζε μια διαφορετική Μήδεια: αυτή του Μποστ.
 Όπως μας εξήγησε το θεατρόφιλο λαγωνικό μας, αυτός ο ιδιότυπος θεατρικός συγγραφέας χρησιμοποιούσε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο σε όλα του τα έργα με αποτέλεσμα αυτό τον διασκεδαστικό τραγουδιστό λόγο που στα αυτιά μας έμοιαζε σχεδόν με μουσική.

Εκδήλωση για την υπερχρέωση και τις δυνατότητες ρύθμισης χρεών από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και την ΕΚΠΟΙΖΩ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και η ΕΚΠΟΙΖΩ, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα "Υπερχρέωση: Δυνατότητες ρύθμισης των χρεών και προστασία της στέγης", που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, ώρα 17:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Φθιώτιδας (Όθωνος 3, Λαμία).
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Δημήτρης Σπυράκος - Δικηγόρος, Πρόεδρος Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή.
Παναγιώτα Καλαποθαράκου - Δικηγόρος, Γενική Διευθύντρια ΕΚΠΟΙΖΩ
ΘΕΜΑΤΑ
Τι προβλέπει ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Τι προβλέπουν οι νόμοι 4161/2013 και 4224/2013.
Πως θα προστατευθούμε από τους πλειστηριασμούς.
Πως θα αντιμετωπίσουμε τις εισπρακτικές εταιρείες.
Πως θα ρυθμίσουμε τα χρέη μας.

Πώς οι Δήμοι μπορούν να τονώσουν ανάπτυξη και απασχόληση ;

«Μπορούν οι δήμαρχοι να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ανεργίας;», είναι το ρητορικό ερώτημα που θέτει η οικονομική συντάκτρια της «Figaro» Μαρί Μπαρτνίκ. «Φυσικά και μπορούν», απαντά η ίδια στο εκτενές ρεπορτάζ της. Μπορούν, αλλά όχι φυτεύοντας… κηπουρούς στα γραφεία των δημοτικών υπηρεσιών, όπως θα υπέθετε ένας κακόπιστος Ελληνας. Άλλα έχουν στο μυαλό τους οι Γάλλοι ψηφοφόροι και δημοσιογράφοι. Μοιραία, άλλα εγγράφουν στην ατζέντα τους και οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Διότι η Γαλλία βρίσκεται τις ημέρες αυτές σε εκλογικό πυρετό - την Κυριακή, 30 Μαρτίου, διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών.

Άσκηση, παρέα, ψυχολογία....

Από τη Μαρία Σκαρλάτου
Αν κάποιος μου έλεγε πριν από 6 μήνες ότι θα έτρεχα σε αγώνες θα του έλεγα ότι δεν είναι με τα καλά του κι ότι αυτό αποκλείεται ....όμως πριν λίγες μέρες τερμάτισα στο Παναθηναικό στάδιο στα 10χλμ!!  και με καλό χρόνο για  τα δεδομένα μου. Όμως όλα κάπως ξεκινούν... ας πάρω τα πράγματα από την αρχή. Δεν είμαι αθλήτρια, πριν λίγους μήνες δεν μπορούσα να τρέξω, κοκκίνιζα, ανέβαζα  παλμούς και κοβόταν η αναπνοή μου.
Πήγαινα όμως γυμναστήριο για χρόνια και μου άρεσε πολύ το περπάτημα σε βουνό, μισώ την άσφαλτο!  Η παρέα άρχισε εδώ και ένα χρόνο να τρέχει σε αγώνες ορεινούς εγώ ακολουθούσα περιμένοντας να τερματίσει , κάπως έτσι μπήκε το μικρόβιο, σιγά-σιγά χωρίς να το καταλάβω. Και κόλλησα, ξεκίνησα λοιπόν προπόνηση, όπου όταν έχεις παρέα δεν συνειδητοποιείς την κούραση... κάπως έτσι λοιπόν τρέχω στον πρώτο μου ορεινό αγώνα πριν 2 μήνες και τα πάω καλά για τα δεδομένα μου πάντα!!

"Εμείς οι ελληναράδες!"

(Του Χρήστου Αλεξανδρή)
Παρά τα όσα διαδίδονται κατά καιρούς από τους απανταχού ‘’Ελληναράδες” όλων των κομμάτων και τους αντιμνημονιακούς μπαρουφολόγους λαϊκιστές ότι η χώρα με τα μνημόνια υποδουλώθηκε στους ξένους κατακτητές και τις δυνάμεις κατοχής, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε μέρες ιστορικής μνήμης που είναι και κάποιες αλήθειες που ενδεχομένως να μας βοηθούσαν να κατανοήσουμε καλύτερα τη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε ως λαός.
Για παράδειγμα στο Ναβαρίνο το 1827 αυτοί οι μισητοί και καταχθόνιοι ξένοι ήταν που έσωσαν κυριολεκτικά την επανάσταση που παράπαιε από τις επιθέσεις του Ιμπραήμ και τις εμφύλιες συρράξεις των δικών μας καπεταναίων και οπλαρχηγών.
Με τα δάνεια αυτών των μισητών και καταχθόνιων ανθρώπων δημιουργήθηκε το ελληνικό κράτος.
Όπως επίσης αυτοί οι ξένοι ήταν που μας έσωσαν και πάλι το 2010 από μια ατακτη χρεοκοπία και οικονομική καταστροφή σίγουρα πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων από αυτή που ζούμε σήμερα εξαιτίας της κακής εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης με ευθύνη των κυβερνήσεων που ανέλαβαν να διαχειριστούν την κρίση.

Η άλλη πλευρά των Θερμοπυλών...

Ονομάζομαι Κεραντζή Δήμητρα και παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις σας στο facebook.
Θα ήθελα να αναφερθώ στο χωριό Θερμοπύλες , το οποίο λόγω της ιστορίας του δεν υπάρχει νομίζω άνθρωπος σε όλο τον κόσμο που να μην το γνωρίζει.
Και εδώ είναι η αντίθεση...
Όλοι φροντίζουν να χρησιμοποιούν το όνομά του , π.χ για διοργανώσεις... για ονομασία συλλόγων κλπ....και κανένας πραγματικά δεν έχει ασχοληθεί για την συντήρηση του τόπου και την βελτίωσή του...
Ο περιβάλλοντας χώρος του μνημείου και του μουσείου είναι σε άθλια κατάσταση....ενώ ο χώρος των ιαματικών πηγών εντελώς παραμελημένος.

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Στη δημοσιότητα η λίστα Νικολούδη η οποία περιλαμβάνει 81 αιρετούς της Αυτοδιοίκησης

Μετά τις καταγγελίες σε βάρος του ότι πήρε τη λίστα Νικολούδη στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα 81 αιρετών της αυτοδιοίκησης (δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, περιφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων) και την εξαφάνισε, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τάσος Νεράντζης, αναγκάστηκε να τη δώσει σήμερα στη δημοσιότητα.
Στη λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Ηρακλείου Κρήτης Γιάννης Κουράκης, Ιθάκης ΝίκηΚασσιανού, αδελφή του Γιάννη Κασσιανού που έχει ήδη τεθεί σε αργία (περιλαμβάνεται και αυτός στη λίστα Νικολούδη), Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος (επίσης έχει τεθεί σε αργία), Περάματος Παντελής Ζουμπούλης, Κερατσινίου, Λουκάς Τζανής , Δοξάτου Δράμας Αναστάσιος Χατζηλαζάρου, Λοκρών Νίκος Λιόλιος,

Ποιος άραγε δήμαρχος θα τα βάλει με τους Λαμιώτες που έχουν συνηθίσει να παρκάρουν όπου βρουν;

Επιστολή στο mag24.gr
"Αρχικά διευκρινίζουμε ότι το email μας δεν είναι κατά ή υπέρ κανενός πολιτικού που διεκδικεί την ψήφο μας. Συνυπογράφουμε πέντε νέοι μαθητές της 3ης Λυκείου σε κάποιο σχολείο της Λαμίας. Φέτος σχεδόν όλοι μας θα ψηφίσουμε για πρώτη φορά μιας και κλείσαμε όλοι τα 18 (εκτός από έναν της παρέας). Μεγαλωμένοι όλοι μας στα Γαλανέικα και παιδιά της πλατείας Ελευθερίας τα τελευταία χρόνια Πέρα όμως από νέοι και μαθητές είμαστε και κάτοικοι αυτής της πόλης. Έχουμε και όνειρα, ελπίδα και κυρίως αγαπάμε τη Λαμία, τη γειτονιά μας.
Σε πρόσφατες συζητήσεις μας προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τι ωραίο έχει η Λαμία. Παρατηρούμε ότι ούτε πεζοδρόμια από το σπίτι να πάμε στο σχολείο δεν έχει, ούτε ένα γήπεδο για άθληση, ούτε ποδηλατόδρομο, ούτε, ούτε…. Πέρυσι είχαμε πάει στο Βόλο εκδρομή. Ζηλέψαμε τους ανθρώπους που ζουν σε εκείνη την πόλη, τους μαθητές που μεγαλώνουν σε μια πιο ανθρώπινη πόλη:
Μεγάλα πεζοδρόμια, πάρκα παντού, παραλιακή τεράστια για βόλτα και πεζοπορία, τρέξιμο, ποδήλατο.

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Έφη Παπαευθυμίου: Οι Υδατογραφίες της Κερασίας Τουλιάτου (Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας)

Τετάρτη 26 Μαρτίου έως και Πέμπτη 8 Μαΐου 2014
Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει κανείς βλέποντας τα έργα της Κερασίας Τουλιάτου είναι η ομορφιά. Ισορροπημένες συνθέσεις, επιμελημένη απόδοση- σχεδόν καλλιγραφική-, χρωματικός πλούτος. Τα θέματά της, κυρίως νεκρές φύσεις, τα πραγματεύεται με ιδιαίτερη παρατηρητικότητα και ευλάβεια, κάποτε με διακοσμητική διάθεση, κάποτε με υποβόσκοντες συμβολισμούς, αλλά πάντοτε καταλήγοντας σε ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ανάμεσα στις άλλες υδατογραφίες της, ξεχωρίζει μία ενότητα έργων που σηματοδοτούν αλλαγή κατεύθυνσης στην εικαστική γραφή της Τουλιάτου.
Πρόκειται

Ο ''Μαγεμένος Αυλός'' του Δημάρχου της Λαμίας (του Παν.Στασινού)


Είναι πολλές οι φορές που στην πολιτική χρησιμοποιούνται λέξεις και φράσεις για εντυπωσιασμό.

Βλέπετε ο ψηφοφόρος Έλληνας, ο απλός πολίτης, που με την ψήφο του και την ανοχή του μας κυβερνούν όσοι κατέστρεψαν κυριολεκτικά την Ελλάδα, πρέπει πάλι να μαγευτεί, να ξεχάσει και να κάνει αυτά που η συντήρηση και το κατεστημένο του επιβάλλουν.

Πρέπει δηλαδή πάλι να δώσει με την ψήφο του την δύναμη και την εξουσία στους ίδιους ανθρώπους, στα ίδια κόμματα και τους ίδιους απαράλλακτους φαύλους μηχανισμούς που καταδυναστεύουν την ζωή του.

Πως όμως θα καταφέρει το σύστημα να πείσει τον ταλαιπωρημένο πολίτη-δημότη;
Πως θα τον παγιδεύσει πάλι ώστε να εμπιστευτεί τις τύχες του για μια ακόμη φορά στα ίδια πρόσωπα και καταστάσεις;

Μα με Οράματα και Κοινωνικές Συμμαχίες!!

Για όσους ξεστομίζουν βαρύγδουπες λέξεις και συνθήματα, καμία σημασία δεν έχει αν διακυβέρνησαν έως τώρα χωρίς την παραμικρή σχέση με όσα τώρα, όψιμα, μας υπόσχονται πως θα πράξουν.

Γι’ αυτούς καμία απολύτως σημασία δεν έχει που χώρισαν τον λαό σε διοικητές -  διοικούντες και ραγιάδες - διοικούμενους.

Που απομάκρυναν τον πολίτη από το κράτος του νόμου και του δικαίου και έστησαν ένα φαύλο σύστημα διοίκησης για τους ημετέρους, καταδυναστεύοντας και κρατώντας παράλληλα σε ομηρία όλους τους άλλους.

Που τορπίλισαν και διέλυσαν, στον Καλλικράτη, κάθε έννοια συμμετοχής, διαβούλευσης και έκφρασης της κοινωνίας των πολιτών.

Που χωρίς προγραμματισμό και σαφή πολιτική χάραξη δημιούργησαν 16 χρόνια τώρα μια πόλη τέρας, αφιλόξενη για τους κατοίκους και τα παιδιά μας. Μια πόλη με ελάχιστο πράσινο, βρώμικη, με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από παντού, με κακοφτιαγμένους δρόμους και πεζοδρόμια, με ελάχιστους εξαθλιωμένους αθλητικούς χώρους, χωρίς πάρκα και με την πλήρη ανομία να κυριαρχεί και να βασιλεύει στο κέντρο της, την υποτιθέμενη βιτρίνα της Λαμίας.

Οι ωραίες λέξεις και φράσεις δεν μπορούν να αλλάξουν την παραπάνω εικόνα ούτε να ωραιοποιήσουν τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 16 χρόνια.

Ο απλός Λαμιώτης πολίτης - ψηφοφόρος έχει μεγάλη ευθύνη για το μέλλον του και για την κατάσταση της πόλης του και έχει την δυνατότητα να επιλέξει στις 18 Μαΐου. Θα διεκδικήσει μια άλλη Νέα Λαμία πιο ανθρώπινη, με ίσες ευκαιρίες για όλους και με σεβασμό στα δικαιώματά του; Ή θα παγιδευτεί για μια ακόμη φορά από τον Μαγεμένο Αυλό και τις ωραίες μελωδίες που παιανίζει το κατεστημένο και το σύστημα που τον στηρίζει;

Το όραμα, η δημοτική αρχή της Λαμίας και η «Κοινωνική Συμμαχία»

(πηγή http://www.el.wikipedia.org)
«Το όραμα είναι μια μορφή που λαμβάνει χώρα στη συνείδηση η οποία δεν απορρέει από τις αισθήσεις αλλά από τη φαντασία ως προέκταση της βιωματικής εμπειρίας. Η μορφή του οράματος δεν περιορίζεται σε μία μόνο «αίσθηση» (όπως η όραση) και μπορεί να εμπεριέχει και πνευματικές ποιότητες όπως τα συναισθήματα.

Έλλειψη οράματος

Η έλλειψη οράματος είναι το να πορεύεται ή να οδηγεί κανείς στηριγμένος σε μια ασαφή λογική ή συναίσθημα, έστω και βασισμένος σε αποδεκτούς κανόνες, που όμως δεν αποκλείουν τις λάθος επιλογές. Με την ορολογία «έλλειψη οράματος» εντοπίζεται η έλλειψη των αξιών και των ηθών που επιτρέπει τον αποπροσανατολισμό σε ένα σύστημα κανόνων ώστε να μετατρέπεται τελικά σε ένα σύστημα από «παραθυράκια» που εξυπηρετεί ιδιαίτερα συμφέροντα. Για έλλειψη οράματος κατηγορούνται πολλές φορές οι ηγέτες πολιτικοί και οι δήμαρχοι.

Η σπουδαιότητα του οράματος

Το όραμα είναι κινητήρια δύναμη της επίτευξης στόχων που παρασύρει σε ατομικό ή συλλογικό εθελοντισμό. Όταν το όραμα είναι κοινό, αποτελεί την «ομπρέλα» κάτω από την οποία συντάσσονται με κοινή πίστη οι ομάδες που στηρίζουν κινήματα για μια προοπτική. Η ποιότητα του οράματος, η ουσία δηλαδή των προσπαθειών, καθορίζει την υγεία και την προοπτική ενός τέτοιου στόχου καθώς βοηθά να μη χάνεται ο στόχος αυτός. Ένα παράδειγμα οράματος με «υγιή προοπτική» είναι το όραμα της δημοτικής αρχής της Λαμίας».

Βέβαια κατά τον κ Κοτρωνιά, το όραμα ή το έχεις ή δεν το έχεις. Και αν το έχεις, μπορείς να το ανανεώνεις κάθε στιγμή… Κι αυτός, μετά από 16 χρόνια, αφού εξάντλησε τα προηγούμενα άπειρα οράματά του, που τα ανανέωσε πολλές φορές, για να φθάσει την πόλη στη σημερινή της κατάσταση, ανανεώνει την υπόσχεσή του με ένα νέο όραμα – «προέκταση της βιωματικής του εμπειρίας», με «πνευματικές ποιότητες και συναισθήματα»

Θα τρελαθούμε κι εμείς στο τέλος περιμένοντας να δούμε «οράματα» και φαντασιώσεις

Συνήγορος του Πολίτη: Αύξηση των προβλημάτων στην Αυτοδιοίκηση

Το ρεκόρ αναφορών από πολίτες που κατά κύριο λόγο ζητούσαν την συνδρομή της πολιτείας για οικονομικά και φορολογικά ζητήματα, χαρακτηρίζει την Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του πολίτη, που παρουσιάστηκε σήμερα.
Είναι ενδεικτική η αναφορά της συνηγόρου του Πολίτη κυρίας Καλλιόπη Σπανού: «Ο στόχος της αύξησης των κρατικών εσόδων τείνει να παίρνει το προβάδισμα έναντι κάθε άλλου συμφέροντος, δικαιώματος, ακόμη και της ίδιας της θεσμικής λειτουργίας του κράτους». Τα ζητήματα που αφορούν την κρίση ήταν αυτά που εκτόξευσαν τις αναφορές που έφτασαν τις 14.738, και παρουσίασαν αύξηση κατά 26% σε σχέση με το 2012 και 38% σε σχέση με το 2011. Ειδικότερα, οι αναφορές των πολιτών για το 2013 εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά προβλήματα και άλλα οικονομικά ζητήματα, όπως τα φορολογικά, που φαίνεται να κυριαρχούν λόγω της κρίσης, αλλά και της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του δημοσίου.

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Λάθη στο «χαράτσι»; – Τα παράπονά σας στο δήμαρχο, λέει το ΥΠΟΙΚΟ

Οδηγίες για το πως θα γίνονται οι διορθώσεις λαθών έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΑ) που οφείλονται σε υπαιτιότητα των δήμων ή του διαχειριστή του δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο στις περιπτώσεις, στις οποίες, από υπαιτιότητα των δήμων, ελήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό του ΕΕΤΑ εσφαλμένα στοιχεία ακινήτων, που αφορούν την επιφάνεια του ακινήτου, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης, οι διορθώσεις των στοιχείων αυτών πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για υπόχρεους, που υπέβαλαν αίτηση διόρθωσης λαθών στα στοιχεία του ακινήτου τους στον αρμόδιο δήμο μέχρι και τη 15η Μαΐου 2013. Στις περιπτώσεις που από υπαιτιότητα των δήμω, τα εσφαλμένα στοιχεία υπολογισμού του ΕΕΤΑ αφορούσαν στην τιμή ζώνης, η διόρθωσή τους πραγματοποιείται μόνον εάν η τιμή ζώνης ήταν συμπληρωμένη εσφαλμένα στη βάση του ΔΕΔΔΗΕ και όχι σε περιπτώσεις που αυτή ήταν κενή.

Τι γίνεται τελικά με τις Κοιν.Σ.Επ. στη Λαμία ;

Σοβαρές παρατυπίες λειτουργίας στην ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ, εξαπάτηση του ΔΣ από τον Πρόεδρο κ. Ντάνο,  παρατυπίες στη διαχείριση των προγραμμάτων που υλοποιεί η εταιρεία,  εμπλοκή της εταιρείας σε ΚΟΙΝΣΕΠ τύπου «Μαγεμένης Ελατοχώρας» και παράνομη εκδίωξη της ίδιας  από το ΔΣ   με την έμμεση ή άμεση  στήριξη της Περιφέρειας καταγγέλλει με επιστολή της η κ.  Αγγελοπούλου Θεώνη.
Το κείμενο της επιστολής-καταγγελίας:
 ΔΗΛΩΣΗ
Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Φθιωτικής Αναπτυξιακής ΑΕ από τον Μάρτιο 2011, εκλεγμένη από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Το τελευταίο διάστημα εντόπισα σημαντικές παρατυπίες στη λειτουργία της εταιρείας και του Δ.Σ. αλλά και στη διαχείριση των Προγραμμάτων, που υλοποιεί σήμερα η εταιρεία. Διαπίστωσα «ιδίοις όμασι» παραπλάνηση του Δ.Σ. και των μετόχων της από τον Πρόεδρό του κ. Γρηγόρη Ντάνο, παραποιημένα πρακτικά Δ.Σ., καταγγελίες πρώην στελεχών, μηνυτήριες αναφορές, εμπλοκή της εταιρείας σε ΚΟΙΝΣΕΠ τύπου «Μαγεμένης Ελατοχώρας», που μας έκαναν πανελληνίως γνωστούς, προμήθειες χωρίς έγκριση του ΔΣ, καταστρατήγηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και σωρεία άλλων θεμάτων, κάποια εκ των οποίων παραθέτω στη συνέχεια:
Χρήση μετοχικού κεφαλαίου

Ο Μαλιακός και το γάλα

Οσοι ταξιδεύουν στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης δεν γνωρίζουν ότι η ταλαιπωρία που ακόμη υφίστανται στον Μαλιακό είναι αποτέλεσμα της διαβρωτικής επίδρασης που έχουν τα μικροσυμφέροντα στη χώρα και έχει πολιτικές υπογραφές. Δεν θα θυμούνται ότι η ΠΑΘΕ έπρεπε να τελειώσει το 2006 με ζεύξη του κόλπου, έργο που σταμάτησαν τα συνασπισμένα σουβλατζίδικα της Φθιώτιδας, μαζί με τους τοπικούς άρχοντες κι έναν ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Από το 1993 που ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Αχιλλέας Καραμανλής ανακοίνωσε το έργο της ζεύξης του Μαλιακού κόλπου οι τοπικοί φορείς ξεσηκώθηκαν. Αρθρα βουλευτών όλων των αποχρώσεων πλημμύρισαν τον Τύπο για το έργο που «θα έπνιγε την οικονομία της Φθιώτιδας», που «θα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν θέσεις εργασίας»· και δεν ξέρουμε αν έπληττε και τον κλάδο των αγελαδοτρόφων.

Ημερίδα με θέμα «Η οικιστική αναπτυξιακή προοπτική της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού" , το Σάββατο 29 Μαρτίου

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Νέας Βράχας, Σ.Σ. Λιανοκλαδίου και Σταυρού διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η οικιστική αναπτυξιακή προοπτική της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού, μετά την έγκριση του νέου χωροταξικού σχεδίου».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό στις 29 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 19.00 – 21.00.
Ομιλητές θα είναι οι:
Αποστόλης Καραναστάσης, πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς,
Μπάμπης Σιαμούρης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Λαμιέων και
Γιάννης Γαλάνης, πρώην Προϊστάμενος Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαμιέων.

Θα γίνουν επίσης τοποθετήσεις των συλλόγων και του κοινού.

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Ποιες σχολικές αργίες καταργούνται ;

Η απόφαση ελήφθη από κοινού από τον υπουργό και τον υφυπουργό Παιδείας κ.κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και Συμεών Κεδίκογλου. Οσοι μαθητές πραγματοποίησαν καταλήψεις, τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν την… αταξία τους. Πρώτα απ” όλα θα κάνουν μαθήματα και μέσα στις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή από την Τρίτη του Πάσχα ως και την Παρασκευή που οι άλλοι, οι… καλοί μαθητές που δεν έκαναν καταλήψεις, θα απολαμβάνουν διακοπές. Δεύτερον, κόβονται οι εκδρομές για τους καταληψίες. Οχι ακριβώς οι εκδρομές, αλλά οι λεγόμενοι σχολικοί περίπατοι, που είναι περίπου πέντε τον χρόνο. Οι άλλοι μαθητές που δεν έκαναν κατάληψη θα κάνουν περιπάτους, οι «άτακτοι» όχι: «Πρέπει να υπάρξει ένα είδος κυρώσεων» μου έλεγε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου.

"Περιβάλλον και πολιτισμός στη Φθιώτιδα , χθες και σήμερα"

Η ΙΔ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ διοργανώνουν Διεπιστημονική Διημερίδα το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ανιάνων 8 – Λαμία,) με θέμα: Περιβάλλον και πολιτισμός στη Φθιώτιδα χθες και σήμερα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και υποστηρίζεται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Φθιώτιδας, το Παράρτημα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τον Γεωπονικό Σύλλογο Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, το ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης, τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας.

O Γιάννης Στρωματιάς με την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας (ηχητικό αρχείο)


O Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Aντιπολίτευσης, με τον συνδυασμό ''Δύναμη Αλλαγής για την Λαμία'', Γιάννης Στρωματιάς μιλά στον Λαμία FM1 για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών.
Μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετεχών στα σχολικά πρωταθλήματα της ΕΣΣΚΕ

δείτε φωτογραφίες εδώ
Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκαν τα ομαδικά και ατομικά περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας για το 2014.
Το Σάββατο 22/3/2014, διεξήχθησαν τα ομαδικά περιφερειακά πρωταθλήματα των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και Λυκείων και την Κυριακή 23/3/2014 τα ατομικά περιφερειακά πρωταθλήματα των νηπιαγωγείων, δημοτικών γυμνασίων και λυκείων σε 10 κατηγορίες και σύμφωνα με την προκήρυξη.
Σε αυτά συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τους νομούς Φθιώτιδας, Μαγνησίας. Ευρυτανίας, Βορ. Εύβοιας, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η μεγάλη σκακιστική γιορτή ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς, του πρόεδρου της ΕΣΣΚΕ κ. Παναγιώτη Στασινού ,γιατρού των αγώνων, της προέδρου του Σ.Σ. Λάρισας και δ/ντριας των αγώνων κ. Ασημίνας Ερκετζίκη και του οικοδεσπότη της διοργάνωσης δ/ντή του 4ου Δημοτικού σχολείου Τυρνάβου κ. Κων/νου Νάστα.

Παρόντες στα περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα

Παναγιώτης Στασινός: ''Οι ΚΟΙΝΣΕΠ στην Λαμία χρησιμοποιούνται για προεκλογικές και ρουσφετολογικές προσλήψεις''(βίντεο)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας Παναγιώτης Στασινός μιλά στο ENATV για τις θέσεις της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών στην κατασυκοφάντηση των ΚΟΙΝΣΕΠ απο την Δημοτική Αρχή στον δήμο Λαμιέων, η οποία τις χρησιμοποιεί ως ''φάμπρικα'' αδιαφανών προεκλογικών και ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Eurostat: Στις χωματερές το 82% των στερεών αποβλήτων

Στις χωματερές συνεχίζει να καταλήγει το 82% των αστικών αποβλήτων στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat σχετικά με την επεξεργασία των αστικών αποβλήτων το 2012 στην ΕΕ τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Παράλληλα, υπολογίζεται ότι αναλογούν περίπου 503 κιλά σκουπιδιών ανά κάτοικο, ετησίως.
Στίς χώρες της ΕΕ, το 42% των επεξεργασμένων αστικών αποβλήτων είτε ανακυκλώθηκε, είτε κομποστοποιήθηκε (27% και 15% αντιστοίχως), το 34% ενταφιάστηκε και το 24% αποτεφρώθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία.
Την ίδια χρονιά, στην Ελλάδα ανακυκλώθηκε το 16%, κομποστοποιήθηκε το 2% και ενταφιάστηκε το 82% των αστικών αποβλήτων.

H εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τις εκλογικές δαπάνες – Τι επιτρέπεται & τι απαγορεύεται ανά ΟΤΑ

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, διαμορφώνει το πλαίσιο που ορίζει τις εκλογικές δαπάνες, καθώς και τους κανόνες γύρω από θέματα που αφορούν τη διαχείριση και τη δημοσιότητα των οικονομικών των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών και των υποψηφίων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18 Μαΐου 2014.
Επιπλέον, οριοθετεί την προεκλογική περίοδο και διαμορφώνει τους κανόνες που αφορούν την προβολή και τις εμφανίσεις στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Έρχονται 5.178 προσλήψεις σε 183 δήμους, πριν από τις εκλογές

Την πρώτη λίστα με 183 δήμους που θα ενισχυθούν με προσωπικό κατά προτεραιότητα-πριν από τις εκλογές-προετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για 5.178 θέσεις για τις οποίες πρόθεση του υπουργείου είναι να εξαιρεθούν από το «πάγωμα» που επιβάλλεται σε προεκλογικές περιόδους. Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι η διαδικασία-εξπρές για τις προσλήψεις θα γίνει με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.
Από το σύνολο το 5.178 προσλήψεων οι 1.152 αφορούν συμβάσεις εποχικών και μίσθωσης έργου (8 με 11 μήνες) και οι υπόλοιπες 4.026 συμβάσεις μέσω κοινοτικών προγραμμάτων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Στην πρώτη περίπτωση οι μισθοί ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, από 700 έως 900 ευρώ και στη δεύτερη 1.000 ευρώ μικτά.

Το let's do it πλησιάζει ! Συντονιστείτε μαζί μας !

Το let's do it πλησιάζει !
Συντονιστείτε με την Πανευρωπαϊκή εθελοντική καμπάνια , συμμετέχοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτή τη φορά καθαρίζουμε τον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών με το μνημείο του Λεωνίδα αλλά και τον χώρο των ιαματικών πηγών.Let's do it Greece, let's do it Lamia !!

 Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτάκι.

 

 Δείτε το Tv spot

 

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Με την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών στις εκλογές ο Γιάννης Στρωματιάς

O Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Aντιπολίτευσης με τον συνδυασμό ''Δύναμη Αλλαγής για την Λαμία'', Γιάννης Στρωματιάς με μια αναλυτική επιστολή προς τα ΜΜΕ εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών,με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο ,επίσης Δημοτικό Σύμβουλο, Παναγιώτη Στασινό.

Εμείς τον ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που κάνει στην παράταξή μας να συμμετέχει και να αγωνιστεί μαζί μας για μια καλύτερη Λαμία.
Η βοήθεια ενεργών αυτοδιοικητικών με ήθος,άποψη,ευθύτητα λόγου,ανιδιοτέλεια και αγάπη για την Λαμία ειναι πολύτιμη για ολους και δίνει στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών δύναμη και κουράγιο στην δύσκολη προεκλογική της προσπάθεια.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Γιάννη Στρωματιά:

Εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου του 2014 είχα από πολύ νωρίς κάνει πρόταση τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (25-11-2013 STAR ΚΕΝΤΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ – Γ. Σιμόπουλος) και (18-2-2014 LAMIA FM1 STEREO – Απ. Έλληνας) αλλά και με προσωπική μου ανάρτηση στο FB (26-2-2014), στους αγαπητούς μου συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής των προοδευτικών δημοτικών παρατάξεων (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΠΛΑ) κ. Μαρία Αντωνίου και κ. Παναγιώτη Στασινό, προκειμένου από κοινού και με τους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξής μου της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα ήταν μετά βεβαιότητας ανοιχτοί σε μια τέτοια προοπτική, να συγκροτήσουμε έναν ενιαίο και «μεγάλο» προοδευτικό συνδυασμό, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα δημιουργούσε αίσθηση στην κοινωνία της Λαμίας, θα αποτελούσε την εναλλακτική προοδευτική πρόταση και θα έθετε τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική αλλαγή στον Δήμο Λαμιέων, ο οποίος τόσο πολύ έχει υποβαθμιστεί από την μακροχρόνια κυριαρχία του Δημάρχου κ. Γεωργίου Κοτρωνιά.

Ατυχώς η παραπάνω πρότασή μου, που ήταν και απαίτηση της πλειοψηφίας των πολιτών της Λαμίας δεν ευοδώθηκε.

Οι δύο δημοτικές παρατάξεις,

Επικήρυξε τους δολοφόνους των ζώων στις Κομποτάδες ο Φιλοζωικός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που κάποιοι ανεγκέφαλοι έβαλαν φόλες στην περιοχή των Κομποτάδων.
Στο ίδιο μέρος έγινε και πριν από λίγες ημέρες η δηλητηρίαση των ζώων και πιθανώς από τους ίδιους διαταραγμένους δράστες.
Θύματα και αυτή τη φορά τα δεσποζόμενα και αδέσποτα σκυλιά που γλύτωσαν από το προηγούμενο μακελειό.

- Επειδή δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε τη δολοφονία αθώων ζώων.
- Επειδή εκεί έξω κυκλοφορεί κάποιος, τουλάχιστον ένας, επικίνδυνος όχι μόνο για τα ζώα, όπως μπορεί να φαντάζεται κάποιος αδιάφορος για τα συγκεκριμένα περιστατικά
- Επειδή η παραβατικότητα πρέπει να τιμωρείται.
- Επειδή δεν περιμένουμε πλέον την επίσημη πολιτεία να ενδιαφερθεί και να βρεί τους δράστες, έχοντας αποδειχθεί επανειλημμένα ανεπαρκής αντίστοιχα....

Γι’αυτό
ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!!!!

Γι αυτό καλούμε οποιονδήποτε γνωρίζει να μας δώσει πληροφορίες, που θα μας οδηγήσουν στη σύλληψη και τιμωρία του/των δράστη/δραστών από τη δικαιοσύνη, παίρνοντας γι’αυτό ως αμοιβή το ποσό των 2.000 €, να επικοινωνήσει μαζί μας.


Το Δ.Σ.

Ο υπεύθυνος για την κατάντια της πόλης μας (του Γιώργου Καλλιώρα)

Του Γιώργου Καλλιώρα
Η πόλη της Λαμίας χαρακτηρίζεται από τον μαρασμό, την αδιαφορία των αρχών για τα προβλήματα των πολιτών, το κυκλοφοριακό, τα σκουπίδια ,το πρόβλημα των τσιγγάνων, την έλλειψη πολιτιστικής και πολιτισμικής υποδομής ,την έλλειψη κοινωνικής υποδομής , την απουσία της αυτοδιοίκησης ,προβλήματα συγκοινωνιών, έλλειψη αθλητικής υποδομής και αθλητικών εγκαταστάσεων, έλλειψη τουριστικής υποδομής κλπ .

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας αλλά δεν θέλω γιατί ξέρω ότι είναι πλέον γνωστά σε όλους μας .

Ο δήμαρχος της Λαμίας βρίσκεται σε αυτή την θέση επί δεκαέξι χρόνια και το μόνο που έχει καταφέρει είναι ένα τεράστιο διοικητικό και κοινωνικό κενό. Παρόλα αυτά

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Υπάτη: Εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν τις διακρίσεις και το ρατσισμό

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014  - Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων "ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ" μαζί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, οργάνωσαν εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν τις διακρίσεις, το ρατσισμό και τις ατομικές ελευθερίες & δικαιώματα, σε συνδυασμό με την ιστορική μνήμη.
Η εκδήλωση εντάσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης (17.6.1944) και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου     Υπάτης.

Η αξία του εθελοντισμού και η Ελληνική κρίση.

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή δράση  let' s do it και όχι μόνο..

Εθελοντισμός είναι η ανιδιοτελής πράξη που μέσα από αυτήν, εκείνος που την κάνει, δεν προσδοκά ανταλλάγματα, τίτλους, επαίνους, βραβεία και αξιώματα, παρά μόνο την χαρά της προσφοράς, καλλιεργώντας έτσι μια άλλη συμπεριφορά και ένα άλλο δημόσιο ήθος.
Ο πρώτος ανιδιοτελής εθελοντής, σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, ήταν ο Προμηθέας, ο Τιτάνας που έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους και μαζί τους χάρισε τη γνώση και τις τέχνες.
Ο εθελοντής με τις δράσεις του, συνιστά μια επιμορφωτική λειτουργία η οποία συνδυάζει ¨τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου¨.
Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή, ενώ οι εθελοντές με τη δράση τους, προωθούν θετικές στάσεις και αντιλήψεις για διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού : Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού .

Ένα πιθανό βοήθημα για εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

 

Παγκόσμια ημέρα ποίησης στο 5ο Λύκειο Λαμίας

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο στο σχολικό συγκρότημα του 5ου Λυκείου Λαμίας, πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Μαθητές των Λυκείων της Λαμίας διάβασαν ποιήματα Ελλήνων ποιητών.


Συμμετείχε η Διασχολική Χορωδία Λαμίας.
Υπεύθυνοι Χορωδίας: Νώντας Βεργιόγλου και Ρέα Μιχαηλίδου.
Τραγούδησαν ο Γιάννης Σακκάς και ο Τάσος Φρούσιος.

Λαμία: Όταν η λεηλάτηση των κοινόχρηστων χώρων γίνεται επικίνδυνη.

Σάββατο πρωί 22-3-2014 περπατούσα στην οδό Σατωβριάνδου στο κέντρο της Λαμίας. Σε κάποιο σημείο της υπάρχει μαγαζί που πουλάει φρούτα και πάνω στο πεζοδρόμιο έχει παρτέρια με φυτά και μια ομπρέλα θαλάσσης που στηρίζεται σε μια μεγάλη τσιμεντένια βάση. 
Στο σημείο αυτό η διέλευση των πεζών γίνεται πολύ δύσκολη και καθώς περνούσα χτύπησα το αριστερό μου πόδι δυνατά στη τσιμεντένια βάση. Διαμαρτυρήθηκα στον καταστηματάρχη άλλα αυτός μετά από δύο ώρες που ξαναπέρασα η ομπρέλα ήταν ακόμη εκεί!! 
Περιπτώσεις δύσκολης και επικίνδυνης μετακίνησης δεν υπάρχουν μόνο λόγω  εμπορευμάτων στα πεζοδρόμια  στο κέντρο της Λαμίας αλλά και λόγω τραπεζοκαθισμάτων τα οποία τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζονται!! Σε   Πλατεία Πάρκου, Πλατεία Ελευθερίας, Πλατεία Διάκου, Οδός Διάκου, Πλατεία Λαού, Ρήγα Φεραίου, Ροζάκη Αγγελή, Χατζοπούλου, Αγίου Νικολάου, Λεωνίδου κλπ έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα σε σημεία αυξημένης κυκλοφορίας που δημιουργούν προβλήματα στην μετακίνηση πεζών. 
Εκτός από τα τραπεζοκαθίσματα υπάρχουν και (παράνομες) κατασκευές με τέντες, γυαλί και σιδερένιες κατασκευές που κάνουν ακόμα πιο προβληματική και επικίνδυνη την κατάσταση. Δήμος, Αστυνομία, Τροχαία, Πολεοδομία είναι θεατές της παρανομίας. 
Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και τα χιλιάδες (παράνομα) σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα πάνω  στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τους πεζόδρομους    ολοκληρώνεται το εκρηκτικό και επικίνδυνο πάζλ της παρανομίας, που πολλούς ενοχλεί αλλά λίγους κινητοποιεί δυστυχώς σε αγώνα για την επιβολή των προβλεπόμενων από τους νόμους!

Εκδήλωση με θέμα: «Η δημιουργικότητα σε δύσκολες εποχές» σήμερα στη Λαμία

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας: Δεν θα συμφωνήσουμε με τη διαστρέβλωση των ΚοινΣΕπ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) στο Δήμο Λαμίας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι ως Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών είμαστε υπέρ των ΚοινΣΕπ και της κοινωνικής οικονομίας γενικότερα. Όμως, δεν μπορούμε να δεχθούμε την εξόφθαλμη καταστρατήγηση του γράμματος και του πνεύματος του νομικού πλαισίου που διέπει αυτές τις επιχειρήσεις. Εδώ πρόκειται για μια κατάφωρη διαστρέβλωση της έννοιας της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης. Συγκεκριμένα:

- Οι ΚοινΣΕπ δεν δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν όσους προσπαθούν να καταργήσουν αναγκαίες δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, ούτε και να διευκολύνουν δημοτικούς παράγοντες να κάνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις.
- Είναι μορφές της κοινωνικής οικονομίας, εναλλακτικές από την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και τον δημόσιο τομέα, με κύριο προσανατολισμό την απασχόληση ανέργων, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την τόνωση της αλληλεγγύης. Ρητά αναφέρεται στο νόμο ίδρυσης των Κοιν.Σ.Επ Ν. 4019/2011 ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε αυτήν των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), που υπάγονται σε αυτούς.

Οι συνεταιριστικές δομές στην χώρα μας έχουν δεχτεί πολλά χτυπήματα τον τελευταίο καιρό με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το αναγκαστικό κλείσιμο των περισσοτέρων συνεταιριστικών τραπεζών, όπως της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας. Και το τελευταίο που χρειάζονται είναι η κατασυκοφάντηση τους.

Εμείς λέμε ότι είναι εφικτή μια νέα συνεταιριστική μορφή οργάνωσης και απασχόλησης, που μπορεί να δώσει μια κάποια απάντηση στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση, η κακοδιαχείριση και ένα μοντέλο ανάπτυξης, που στόχο είχε μόνο το κέρδος, χωρίς σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Οι δήμοι μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην καλή λειτουργία των ΚοινΣΕπ βοηθώντας στο να δημιουργηθεί το απαραίτητο πλαίσιο για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και δημιουργώντας κίνητρα, που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική και κοινωνικά ωφέλιμη απασχόληση εργαζομένων μέσω των επιχειρήσεων αυτών. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί «οικονομία» εκεί που δεν υπάρχει· και να εξασφαλιστεί ουσιαστική μείωση των εξόδων στους δήμους, χωρίς όμως να υποκατασταθούν ούτε να απαξιωθούν οι δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και να τις προωθεί, με έγκυρη ενημέρωση και καλές πρακτικές.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας:Νερό, προσέχουμε για να έχουμε


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696


21.3.2014

22 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Νερό, προσέχουμε για να έχουμε

Το νερό, δομικό στοιχείο του σύμπαντος και πρωταγωνιστής στο έργο της ζωής, φυσικός πόρος σε ανεπάρκεια, είναι κάτι παραπάνω από ένα πολύτιμο φυσικό αγαθό. Σύμφωνα δε με τους επιστήμονες, αυξημένος είναι ο κίνδυνος «νέκρωσης» των εδαφών εξ αιτίας της σταδιακής, χρόνο με το χρόνο, μείωσης των βροχοπτώσεων και προβλέπονται μακρές περίοδοι με ελάχιστες βροχές τις επόμενες δεκαετίες.

Ακόμα και σήμερα όμως, «δεν προσέχουμε για να έχουμε». Αντίθετα, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε το νερό ως έναν ανεξάντλητο φυσικό πόρο, τον οποίο διαχειριζόμαστε σπάταλα, κυρίως στη γεωργία που απορροφά το 87% των διαθέσιμων πόρων με τη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα συνεχώς να μειώνεται. Ενώ πολλές είναι οι φωνές για στροφή στην στάγδην άρδευση στη γεωργία, εμείς ακόμη ποτίζουμε με “κανόνια”. Γίνεται ανεξέλεγκτη άντληση νερού, η οποία, εκτός από μείωση των αποθεμάτων, προκαλεί και το φαινόμενο της υφαλμύρωσης.

Η κατάσταση στην περιοχή του Δήμου μας, επιγραμματικά:
- Άγνωστος είναι ο αριθμός των γεωτρήσεων
- Άγνωστη είναι η ποσότητα υπόγειου νερού, η οποία αντλείται
- Συνεχίζεται η χορήγηση αδειών για γεωτρήσεις, ακόμα και σε περιοχές υφάλμυρες
- Ανεξέλεγκτη είναι η ρίψη λυμάτων και στερεών αποβλήτων στα ρέματα και στην κοίτη του Σπερχειού.
- Δεν έχουμε μείωση αλλά αύξηση των υδατοβόρων καλλιεργειών στη γεωργία
- Δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί πλήρως η Οδηγία Πλαίσιο 2000/60/ΕΚ για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων.
- Φλέγον ζήτημα αποτελεί η μεθόδευση ξεπουλήματος των ιαματικών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ

Προγραμματίζονται έργα θεωρώντας ως δεδομένη, και αμείωτη στο χρόνο, την ποσότητα του νερού του Γοργοποτάμου και της Βίστριζας. Είναι όμως έτσι;  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όχι!

Ως Ενεργοί Πολίτες λέμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις. Γι΄ αυτό προτείνουμε:
- Λήψη αυστηρών μέτρων και αξιοποίηση των επιστημονικών φορέων για την προστασία των υδροφόρων, που τροφοδοτούν τα έργα ύδρευσης στην περιοχή
- Δρομολόγηση κατασκευής μικρών υδατοδεξαμενών σε τοπικό επίπεδο, τα οποία έργα δεν απαιτούν ούτε πολύ χρόνο ούτε μεγάλες δαπάνες για την κατασκευή τους.
- Τιμολογιακή πολιτική με βάση το κριτήριο ότι το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν, αλλά βασικό αγαθό, και εφαρμογή πολιτικών μείωσης της κατανάλωσης. 
- Έλεγχος στις αντλούμενες ποσότητες νερού με επιστημονικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι υπεραντλήσεις και τα φαινόμενα υφαλμύρωσης ή το στέγνωμα στις κοίτες των ρεμάτων.
- Μείωση των υδατοβόρων καλλιεργειών και εκσυγχρονισμός της άρδευσης
- Ενημέρωση, ενημέρωση, ενημέρωση των πολιτών!

Εμείς οι Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι η προστασία των υδατικών πόρων και ο κίνδυνος της ερημοποίησης είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για όλους μας. Διαχείριση δεν είναι να μετράμε απλά πόσο νερό έχουμε, αλλά: Τι ποιότητα νερού έχουμε, πόσο και πόσοι δικαιούνται αυτό το νερό, πότε το δικαιούνται και για ποια χρήση. Διαχείριση είναι η αξιοποίηση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο, χωρίς σπατάλες
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Έρχονται προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στους δήμους

Τις προσλήψεις στους δήμους με τετράμηνα εκτός ΑΣΕΠ προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» που κατατέθηκε χθες στην βουλή και προβλέπει αλλαγές στις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις προσλήψεις εποχικών σε δημόσιους φορείς.
Συγκεκριμένα οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ υποχρεούνται κάθε χρόνο σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο άσκησης αρμοδιοτήτων όπως η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών και η πυροπροστασία. Οι προσλήψεις αυτές μέχρι στιγμής προϋποθέτουν την αποστολή αιτήματος για έγκριση από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 , καθώς οι ανάγκες αφορούν χρονική περίοδο μεγαλύτερη του διμήνου και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη εποχικών ή επειγουσών ή πρόσκαιρων αναγκών, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.

Στη Bουλή «ρουσφέτια στους δημάρχους», απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών & εξόφληση ληξιπρόθεσμων ΟΤΑ

Κατατέθηκε σήμερα (Πέμπτη 20 Μαρτίου), το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Επείγουσες ρυθμίσεις υπουργείου Εσωτερικών».
Το νομοσχέδιο εστιάζει σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ, οικονομικής διοίκησης και διαχείρισής τους, αλλά και ζητήματα διοικητικής λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Όπως είχε γράψει το aftodioikisi.gr, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνε διατάξεις που έχουν χαρακτήρα «Προεκλογικού ρουσφετιού στους δημάρχους»,  καθώς, με την ψήφισή του, θα τίθενται σε αργία μόνο μετά από τελεσίδικη απόφαση δκαστηρίου, για την περίπτωση των κακουργημάτων μετά την καταδίκη σε πρώτο βαθμό. Θα έχουν σαφώς πιο ευνοϊκή μεταχείριση σε σύγκριση με υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.

Ποιήτριες της Φθιώτιδας: Ενα αφιέρωμα στην ποίηση και στη γυναίκα


Το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών και ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων  τιμούν τις Ποιήτριες της Φθιώτιδας με ένα αφιέρωμα στην ποίηση και στην γυναίκα.

Ευγενική συμμετοχή του Κ. Νέλλα με τους μαθητές του και του Δ. Γαλώνη με την ορχήστρα του. Απαγγέλουν οι ηθοποιοί: Εύη Σταματίου και Απόστολος Ρούσκας.

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Στις 11 Μαϊου το μεγάλο ποδηλατικό event : ITI EPIC

Στις 11 Μαΐου η καρδιά της Ελληνικής ποδηλασίας χτυπάει στην Παύλιανη, το ITI EPIC επιστρέφει θέλοντας όχι μόνο να διατηρήσει την περσινή δεύτερη θέση στην Πανελλήνια κατάταξη αγώνων mountain bike με βάση τις συμμετοχές, αλλά να διεκδικήσει την κορυφή της σχετικής κατάταξης. Τα πρώτα δεδομένα μάλιστα για τον αγώνα του Μαΐου είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, με τις συμμετοχές να αναμένεται να ξεπεράσουν αυτές του 2013.

Τι οφείλουν να κάνουν δήμοι και συνδυασμοί για την προεκλογική προβολή

Με τους κανόνες για την προβολή των κομμάτων ανά χείρας εν όψει των εκλογών του Μαΐου, οι δημοτικές αρχές αναλαμβάνουν να φέρουν γύρω από το ίδιο τραπέζι επικεφαλής ή εκπρόσωπους των κομμάτων και συνδυασμών ώστε να διευθετηθούν ζητήματα που συνδέονται με την προεκλογική εκστρατεία. Η κοινή σύσκεψη, ανά δήμο, αφορά υποψήφιους δημάρχους, περιφερειάρχες αλλά και εκπροσώπους των κομμάτων που κατέρχονται στις ευρωεκλογές.
Προεκλογικές απαγορεύσεις στην προβολή του προεκλογικού υλικού στον δημόσιο χώρο αλλά κυρίως η κατανομή χώρων ανάλογα με τα ποσοστά που κατέγραψαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

“Η λογική των Μαθηματικών συναντά την αισθητική της Τέχνης”, στο 5ο Λύκειο Λαμίας.

“Η λογική των Μαθηματικών συναντά την αισθητική της Τέχνης”. 
Τέχνη και Μαθηματικά - Έννοιες αντίθετες ή απόλυτα συνυφασμένες; Πρωτότυπη παρουσίαση για τη σχέση των Μαθηματικών με την Τέχνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ανοιξη και Μαθηματικά” του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, από την κυρία Παναγιώτα Αργύρη, καθηγήτρια Μαθηματικών στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
Εξαιρετικός λόγος, σαφής και κατανοητός, από την ομιλήτρια, προς τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, με ταυτόχρονη προβολή εγχρώμων διαφανειών και βίντεο.
Αναφέρθηκαν απτά παραδείγματα για την αέναη αλληλεπίδραση των Μαθηματικών και της Τέχνης, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και πώς αυτά μπορούν να αποτελέσουν ελκυστικά θέματα για πρότυπες ερευνητικές εργασίες των μαθητών, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της ευαισθησίας προς την Τέχνη και τον Πολιτισμό από τα σχολικά τους χρόνια και μέσα από τα σχολικά τους μαθήματα.

Υπάτη: Εκδήλωση με θέμα «Το ναζιστικό ολοκαύτωμα των ανθρώπων με αναπηρία και η σύγχρονη πραγματικότητα»

Το 2014 είναι αφιερωμένο σε εκδηλώσεις που αφορούν σε θέματα ιστορικής μνήμης, δημοκρατικών αξιών, ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, ρατσισμού και ξενοφοβίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης από του Γερμανούς κατακτητές (17.6.1944).
Ο Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων "Οι Αινιάνες" και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση με θέμα:
«Το ναζιστικό ολοκαύτωμα των ανθρώπων με αναπηρία και η σύγχρονη πραγματικότητα»

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα "Ανοπαία Ατραπός" στις Θερμοπύλες !

H ομάδα LifeMoments ετοίμασε το διαφημιστικό βίντεο για τον 5ο αγώνα τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός που θα γίνει στις θερμοπύλες την Κυριακή 4 Μαίου 2014.
 Βάλτε το σε HD και απολαύστε το.Δηλώστε Συμμετοχή
5ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος «Ανοπαία Ατραπός» στις Θερμοπύλες! Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Επείγουσα καταγραφή όλων των αποθεματικών των ΟΤΑ

Κάθε είδους διαθέσιμων καταθέσεων – αποθεματικών  των δήμων και των νομικών τους προσώπων  θα πρέπει να δηλώνονται στα στατιστικά δελτία που αποστέλλονται κάθε μήνα στο e-portal του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Σύμφωνα με την εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο «Καθορισμός οικονομικών στοιχείων των Στατιστικών Δελτίων των Δήμων, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ της Τ.Α. που υποβάλλονται στις βάσεις δεδομένων Οικονομικών στοιχείων ΟΤΑ – Επικαιροποίηση του e-portal του ΓΛΚ – Επικαιροποίηση του ΜΦΓΚ της ΕΛΣΤΑΤ» που εστάλη στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών ζητά να συμπληρώνονται επιπλέον δεδομένα στα πεδία των στατιστικών δελτίων που αποστέλλονται στο e-portal του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο Παναγιώτης Στασινός για την ''φάμπρικα'' των ΚΟΙΝΣΕΠ στον Δήμο Λαμιέων (βίντεο)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας, Παναγιώτης Στασινός, εκθέτει στο ENATV τις απόψεις και τις ενέργειες της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, για το μεγάλο θέμα που άνοιξε η Δημοτική Αρχή με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).
Κάτι που οδήγησε σε έντονη αμφισβήτηση  την διαδικασία που τηρείται καθώς και στις σοβαρές καταγγελίες του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Κου Ρακιντζή για την δημιουργία ''φάμπρικας'' στον Δήμο Λαμιέων.

Δείτε επίσης και την σχετική ερώτηση που καταθέσαμε στον Δήμο Λαμιέων και για την οποία δεν έχουμε πάρει ακόμη απάντηση εδώ

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Ξεκίνησε ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ για τον Σπερχειό

Ο Dr Σταμάτης Ζόγκαρης (Γεωγράφος-Βιολόγος) αναφέρεται στο νέο φιλόδοξο έργο που ξεκίνησε το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για τη λεκάνη απορροής του Σπερχειού, στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος "ΚΡΗΠΙΣ". Η λεκάνη απορροής ποταμού, το δέλτα του και τα θαλάσσια νερά του κόλπου θα είναι το αντικείμενο μιας εις βάθος μελέτης για τα επόμενα δύο χρόνια. Η περιοχή αξίζει τον κόπο και είναι ανάγκη για μια προσεκτική παρακολούθηση και διαχείριση
Το έργο αυτό του ΕΛΚΕΘΕ, που μόλις ξεκίνησε, ερευνά την κατάσταση των υδάτινων οικοσυστημάτων στο ποτάμιο και παράκτιο περιβάλλον του Σπερχειού με στόχο να βοηθήσει σε ζητήματα διαχείρισης.

Ξεκίνησε «Το Κυνήγι του Χαμένου Βασιλιά»

«Το Κυνήγι του Χαμένου Βασιλιά»
Μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον γεμάτο με παιδικά χαμόγελα και συμμετοχές από έξι  σχολεία , ξεκίνησε την Κυριακή 16 Μαρτίου  «Το Κυνήγι του Χαμένου Βασιλιά» που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Λαμίας.
«Το Κυνήγι του Χαμένου Βασιλιά» είναι ανοιχτό για όλα τα δημοτικά σχολεία της Λαμίας και θα συνεχιστεί την μεθεπόμενη Κυριακή 30 Μαρτίου και ώρα 11πμ στον ίδιο  πάντα χώρο, Μακροπούλου 93 Λαμία.