Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ακόμη και ο στρατός κόβει δένδρα στην Λαμία!

Η καταγγελία που δεχτήκαμε από κατοίκους της περιοχής είναι για το δένδρο που κόβεται (11-12-2012) στην κατοικία του Στρατιωτικού Διοικητή της Λαμίας.
Από ό,τι πληροφορηθήκαμε υπήρξε προφορικό αίτημα λόγω επικινδυνότητας και κακής υγείας για την κοπή του δένδρου στις αρμόδιες υπηρεσίες και λόγω της έλλειψης προσωπικού στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαμιέων την κοπή ανέλαβε να κάνει συνεργείο του στρατού.

Να σημειωθεί πως για να κοπεί ένα δένδρο θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις πού θέτει η νομοθεσία αλλά και έγγραφη άδεια από την Υπηρεσία Πρασίνου και την Πολεοδομία όπου αναλυτικά περιγράφονται η αιτία κοπής-κλαδέματος του δένδρου,η διάθεση των ξύλων που προκύπτουν καθώς και η διόρθωση της διαταραχής του ισοζυγίου που περιβαλλοντικά προκαλείται.

Δυστυχώς όμως ,όπως επανειλημμένα έχει καταγγελθεί, τους τελευταίους μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στις Κομποτάδες κόβονται ή καταστροφικά κλαδεύονται πολλά δένδρα στην Λαμία μετά από αιτήματα δημοτών χωρίς να τηρείται καμία από τις παραπάνω διαδικασίες.

Θεωρούμε πως θα πρέπει πλέον άμεσα να υπάρξει συνέχεια στις προτάσεις μας και να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κανονιστική Διάταξη με τις βασικές αρχές και τους στόχους στην ανάπτυξη και προστασία του αστικού πρασίνου του Kαλλικρατικού Δήμου Λαμιέων.

Σε αυτήν θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να προβλέπονται με σαφήνεια:
-η συντήρηση, η διατήρηση, και η προστασία του υφιστάμενου πρασίνου
-η συμβολή του δήμου στην αειφόρο ανάπτυξη, με στόχο την δημιουργία ανθρώπινης-πράσινης πόλης
-οι κανόνες που διέπουν την χρήση του Δημόσιου Πρασίνου από το κοινό
-η διαχείριση των αιτημάτων των δημοτών για κοπές δένδρων,κλαδεύσεις,φυτεύσεις κ.λ.π.
-οι παραβάσεις και οι κυρώσεις που θα έχουν όσοι καταστρατηγούν τον Κανονισμό και θεωρούνται υπεύθυνοι για την ελάττωση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου του δήμου
-η διάθεση των ξύλων από τα κλαδέματα


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/12/14, 2:59 μ.μ.

    vre aniwthoi oloi pou lete xazomares mia zwh h stratos kouvalage pragmata kai ekane douleies se auto to spiti logo oti menei o dioikhths ekei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/12/14, 11:25 μ.μ.

    xaxa!σωστος ο ανωνυμος! αυτοι που γραφουν μαλλον δεν πηγαν στρατο!!!!!!τεσπα....σημασια εχει να κοβουμε ενα αρρωστο δεντρο, αλλα στη θεση του να φυτευουμε ενα υγιες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/12/14, 11:26 μ.μ.

    αλλα, αυτος ο διοικητης, μεταθεση δεν παιρνει? ιδιοκτητο ειναι η το νοικιαζουν παντα σε...διοικητες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/12/14, 1:54 μ.μ.

    το συγκεκριμενο κτιριο ειναι κατοικιες στρατιωτικων και οχι ενος.
    ευτυχως που κοπηκε το δεντρο γιατι ηταν σαπιο και ειχε αρχισει να σπαει και ευτυχως δεν επεσε σε διερχομενο οχημα η πεζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή