Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ούτε φέτος έφτασε το ''Άθληση για όλους'' στην Λαμία...

Για μια ακόμη χρονιά θα μείνει η Λαμία χωρίς προγράμματα μαζικού αθλητισμού αφού ούτε για φέτος υπήρξε συμμετοχή στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ''Άθληση για όλους''. Αντίθετα, όπως διαβάζουμε στην λίστα των εγκρίσεων από το Υπουργείο,πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα θα προσφέρουν στους δημότες ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και σε πολλούς καθηγητές Φυσικής Αγωγής εργασία.

Βλέπουμε πχ πως ο Δήμος Καβάλας, που έχει παραπλήσιο μέγεθος με τον δικό μας,κατάφερε να συμμετέχει σε 64 δομημένα προγράμματα (30 Αθλητισμός και Παιδί,17 Αθλητισμός και Γυναίκα,9 Αθλητισμός και Τρίτη Ηλικία, 6 Άσκηση στην Προσχολική Ηλικία και 2 Άσκηση στην Εφηβική Ηλικία)

Ας ελπίσουμε πως η προκλητική αδιαφορία που έχει επιδειχθεί από την απελθούσα Δημοτική Αρχή της Λαμίας θα αντικατασταθεί με την βούληση της νέας ώστε να σχεδιαστεί και να προγραμματιστεί η συμμετοχή για το 2015-2016 και να λάβουν οι δημότες μας τα μεγάλα οφέλη που προσφέρει ο Αθλητισμός.

Να σημειωθεί πως ο στόχος τέτοιων προγραμμάτων είναι:

• Η αύξηση του συνολικού αριθμού των δημοτών που συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.
• Η αύξηση του αριθμού των δημοτών που συμμετέχουν σε υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής.
• Η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής αθλουμένων με διάφορα κριτήρια όπως, η ηλικιακή κατηγορία, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες κλπ.
• Η ισόρροπη ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων στις δημοτικές κοινότητες
• Η ανάπτυξη ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων και η διεύρυνση του πεδίου επιλογών αθλητικών δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Δείτε επίσης:
''Δημοτικό Αθλητικό Καλοκαίρι Λαμίας 2014''

Προγράμματα Άθληση για όλους- Οδηγός Διαχείρισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου