Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

«Το Απαγορευμένο Ποδήλατο» την Τρίτη από τους Φίλους Κινηματογράφου - Είσοδος Δωρεάν

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 25-11-2014 , διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στην προβολή της ταινίας "Tο απαγορευμένο ποδήλατο”(Wadjda) της Χάιφα Αλ Μανσούρ.
Είσοδος ελεύθερη
Το Απαγορευμένο Ποδήλατο είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία και τη σκηνοθέτησε γυναίκα. Και αυτό σε μία χώρα όπου έχει απαγορευθεί η λειτουργία κινηματογράφων εδώ και 30 χρόνια και όπου απαγορεύεται στις γυναίκες να ψηφίζουν και να οδηγούν ακόμα και ποδήλατο.
Υπόθεση:


Η δεκάχρονη Γουάντζντα είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει το πράσινο ποδήλατο που λαχταρά. Τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει όμως είναι πολλά, με σημαντικότερο ότι στη Σαουδική Αραβία θεωρείται ανήθικο για τις γυναίκες να κάνουν ποδήλατο.
Σκηνοθετικό σημείωμα: "Είμαι τόσο περήφανη που γύρισα την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία εξ’ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία. Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη, όπου ζουν πολλά κορίτσια όπως η Wadjda με μεγάλα όνειρα, δυναμικό χαρακτήρα και πολλές προοπτικές. Αυτά τα κορίτσια μπορούν και θα καταφέρουν να ανασχηματίσουν και να επαναπροσδιορίσουν τη χώρα. (...) Ελπίζω η ταινία να ρίξει φως στη χώρα μου και να μιλήσει για παγκόσμια θέματα όπως η ελπίδα και η επιμονή, με το οποία μπορούν να συνδεθούν όλοι οι πολιτισμοί."
Ένας κινηματογραφικός άθλος, μα κυρίως μία υπέροχη ταινία!

Η διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών(25/11) είναι μία αφορμή όχι μόνο για μία ξεχωριστή ταινία αλλά και για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση!
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ για την ενημέρωση και στήριξη γυναικών:
24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS: 15900
Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας
Φορείς που γίνονται καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

Παρακαλούμε προωθείστε αυτό το άρθρο
Στηρίξτε την προσπάθεια των "ΦΙΛΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ" για ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ!

Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο
Επίσημη ιστοσελίδα:filoicinelamias.wordpress.com
Ακολουθείστε τους "Φίλους Κιν/φου Λαμίας" στο facebook και στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου