Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία "βόμβα" για τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Κοτρωνιά

Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε ο Σταυρογιάννης με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος είχε καλέσει χθες το απόγευμα τους επικεφαλής για να τους ενημερώσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και για την πορεία του εσωτερικού ελέγχου, που γίνεται στο Δήμο.
Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε στο Δήμο Λαμιέων τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια παρατεταμένη "χαλαρότητα" με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που κάποιοι αντιδρούν και δεν θέλουν αυτόν τον έλεγχο.
Ωστόσο η νέα Δημοτική Αρχή επιμένει ότι ο έλεγχος θα γίνει σε όλα τα επίπεδα και ότι όλα θα έρθουν στο φως.

Η καταγγελία για τον πρώην Δήμαρχο


Στη συνάντηση δεν ήταν ο Γιώργος Κοτρωνιάς, αλλά τον εκπροσωπούσε ο Παναγιώτης Φώσκολος, ο οποίος άκουσε τον Παναγιώτη Στασινό να λέει ότι έφτασε στα χέρια του ένας φάκελος, ο οποίος περιείχε μια καταγγελία με τίτλο: "Έργα και ημέρες του Γιώργου Κοτρωνιά".

Το περιεχόμενο της καταγγελίας, μεταξύ άλλων, αφορά τρεις παράνομες προσλήψεις στο Δήμο επί δημαρχίας Κοτρωνιά. Αναφέρει επίσης ότι τα δυο από τα τρία άτομα που προσλήφθηκαν είναι συγγενικά πρόσωπα του πρώην Δημάρχου και μάλιστα Α΄ βαθμού συγγενείας, δηλαδή της οικογένειάς του.

Η καταγγελία είναι μεν ανώνυμη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία, ακόμη και φωτοτυπία από ένα ΦΕΚ που υπογράφει ο νέος Περιφερειάρχης για τις μετατάξεις των συγκεκριμένων ατόμων, αφού μετά την ήττα του Κοτρωνιά στις εκλογές, κάποιοι φρόντισαν να μετακινηθούν από το Δήμο στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στο Περιφερειακό Ταμείο.

Η καταγγελία φέρεται ότι έχει αποσταλεί στον Εισαγγελέα Λαμίας, καθώς και σε άλλα πρόσωπα και ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται από την καταγγελία και είπε στους επικεφαλής ότι έχει δώσει εντολή να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι των προσλήψεων στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, όπως το ΔΗΠΕΘΕ, την Κοινωφελή και αλλού.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αγγίζει όχι μόνο το Δήμο και την Περιφέρεια, αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αν οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι παράνομες.

Στο περιθώριο της συνάντησης οι επικεφαλής έλεγαν χθες ότι καλό θα είναι ο πρώην Δήμαρχος να ζητήσει να ενημερωθεί για το ακριβές περιεχόμενο της καταγγελίας και να δώσει απαντήσεις, όπως και η Περιφέρεια.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ο καταγγέλλων κλείνοντας την επιστολή θέτει κάποια πολιτικά ερωτήματα στον πρώην Δήμαρχο, στον νυν Δήμαρχο και το νέο Περιφερειάρχη, ενώ καλεί τον Εισαγγελέα να παρέμβει και να ερευνήσει την υπόθεση.

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου