Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης συνεχίζει τις δράσεις του

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης (Φ.Δ.Ε.Δ.Ο.) συνεχίζει και αυτή τη σχολική χρονιά την προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών μαθητών σχετικά με το βουνό της Οίτης, κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής.
Μέχρι στιγμής, έχει επισκεφθεί πέντε Δημοτικά σχολεία και επτά Νηπιαγωγεία και ενημέρωσε συνολικά 739 μαθητές με τους δασκάλους τους. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Οκτωβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων σαν εβδομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προσωπικό του Φ.Δ.Ε.Δ.Ο. πραγματοποίησε επισκέψεις στο Δημοτικό σχολείο Καστριου, στο 2ο Δημοτικό σχολείο Σπερχειάδας και στο 15ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας.

Εκτός από την περιβαλλοντική ενημέρωση σε σχολεία, ο Φ.Δ.Ε.Δ.Ο. συμμετέχει ενεργά και σε άλλες δράσεις, που έχουν να κάνουν με την ευαισθητοποίηση κοινού για την προστατευόμενη περιοχή του όρους Οίτη. Στο πλαίσιο αυτό, παρακολούθησε, αλλά και συμμετείχε με παρουσίαση στο διήμερο βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς που πραγματοποιήθηκε στην Λαμία στις 3-4 Οκτωβρίου 2014.
Το σεμινάριο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Στυλίδας – Υπάτης και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του έργου LIFE11 NAT/GR/1014 “ForOpenForests”.
 Επιπλέον, ο Φ.Δ.Ε.Δ.Ο. πρόκειται να συμμετάσχει με το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τις 13-16 Νοεμβρίου 2014 στην έκθεση Philoxenia που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, με στόχο την οικοτουριστική προβολή και ανάδειξη της περιοχής. Την ίδια περίοδο θα εκπροσωπηθεί στην ημερίδα “Medimont Parks 2014, Il Matese – le stagioni – il partenariato” του Ιταλικού Ορειβατικού Συλλόγου (Club Alpino Italiano), στο πλαίσιο του “Προγράμματος Medimont Parks”, το οποίο έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και προβολή μονοπατιών σε προστατευόμενες περιοχές της Μεσογείου. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο San Potito Sannitico (ευρύτερη περιοχή της Νάπολης) και συγκεκριμένα στα γραφεία του Περιφερειακού Πάρκου του Matese, όπου θα γίνει παρουσίαση σχετική με το όρος Οίτη και τα μονοπάτια του δικτύου Medimont Parks.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου