Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Στέγαστρο από μπετόν κόστους 61.000 ευρώ στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας(Πέτρινο)!

Πολλές επιφυλάξεις και ενστάσεις υπάρχουν για τον τρόπο κατασκευής του πολυπόθητου στεγάστρου στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας.
Το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση (11/11/2014)  της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων όπου και εγκρίθηκε η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 61.000 ευρώ τα οποία θα προέλθουν απο την ΣΑΤΑ των σχολείων(36.000 ευρώ) καθώς και από την έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών (25.000 ευρώ).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Κο Πάρη Φούντα η σχεδιαζόμενη κατασκευή είναι ''ένας μπετονενιος όγκος,με υπερυψωμένη θεμελίωση, κολώνες, περιμετρικό δοκό και επικάλυψη από «λαμαρίνα», που μάλλον παραπέμπει σε αγροτικό η βιομηχανικό στέγαστρο παρά σε στέγαστρο σχολείου!''.
Το Διοικητικό Συμβούλιο μάλιστα του συλλόγου,από 6/10/2014, ζήτησε ακρόαση από την Αντιδήμαρχο Παιδείας καθώς και από την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για ό,τι κατασκευάζεται,χωρίς όμως να υπάρξει καμία συνάντηση.

Το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο αφού εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων,Αρχαιολογία και Δήμος) ενώ το ότι το στέγαστρο γίνεται στο χώρο του ιστορικού και διατηρητέου κτηρίου του ''Πέτρινου'' περιπλέκει την υπόθεση, αφού σύμφωνα με τον νόμο εμπλοκή έχει και η Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου η οποία παντελώς αγνοήθηκε.

Δείτε την αλληλογραφία για το θέμα καθώς και σχέδιο της κατασκευής:











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου