Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Εβδομάδα Παχυσαρκίας»: H παχυσαρκία είναι νόσος

Διανύουμε την «Εβδομάδα Παχυσαρκίας». Μια εβδομάδα με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη νόσο της παχυσαρκίας. Σύμφωνα με τα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα, η παχυσαρκία είναι νόσος και ως νόσος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, η οποία σχετίζεται με πληθώρα σωματικών και ψυχολογικών διαταραχών.
Δυστυχώς τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ελλάδα και τα «παιδιά της» δίνουν ανησυχητικές για ακόμη μια φορά πρωτιές! Το ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στη  χώρα μας είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η οικονομική κρίση φαίνεται να παίζει  καθοριστικό ρόλο σε αυτό, όπως και η ελλιπής εκπαίδευση και παιδεία. Σύμφωνα με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας η οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, λόγω της λήψης θερμιδογόνου φθηνής τροφής, φαίνεται να οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους πάνω από το φυσιολογικό, όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους εφήβους και στους ενήλικες, με αποτέλεσμα να τίθεται η υγεία τους σε αυξημένο κίνδυνο. Αντίστοιχα, βασιζόμενη σε αποτελέσματα μελέτης αποδεικνύεται πως η παιδική παχυσαρκία έχει αυξημένη συχνότητα σε χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα. Με αφορμή λοιπόν την Εβδομάδα Παχυσαρκίας σας καλούμε να παρακολουθήσετε τις ενημερωτικές εκδηλώσεις και να συμβάλλεται και εσείς με τον τρόπο σας στη διάδοση του μηνύματος για την αποφυγή της παχυσαρκίας μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής αλλά και κίνησης στην καθημερινότητά μας, καθώς και στην σωστή διαχείριση και αντιμετώπισή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου