Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

"Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή" Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.
Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 54 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης που είναι μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.
Για τη Λαμία την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η “Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας Λαμίας” (www.facebook.com/groups/omada.thilasmou.lamias/)


και σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. (προσέλευση) στην Πλατεία Ελευθερίας σε αυτή την εκδήλωση - γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα παιδιά που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

ΣΚΟΠΟΣ της εκδήλωσης - γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Στις ομάδες μας, εμείς οι γυναίκες-μητέρες συμφωνήσαμε με ένα προφορικό-ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουμε η μία την άλλη.

Μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, μοιράζονται τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Στις 2 Νοέμβρη λοιπόν θα ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ! Θα γιορτάσουμε γιατί Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ. Θα γιορτάσουμε γιατί βοηθώντας η μία την άλλη, κάθε χρόνο ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ τα παιδιά τους.

Κι έτσι φαίνεται πως, παρόλο που για την δική μας γενιά η φυσική πράξη του θηλασμού κατακτιέται με καθημερινές μάχες, για την γενιά των παιδιών μας θα είναι μια αυτονόητη διαδικασία.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Πληροφορίες για την εκδήλωση στην Λαμία, εδώ:
https://www.facebook.com/events/1485985428319065/

Βρείτε τα σημεία συνάντησης και στις 54 πόλεις, εδώ: https://www.facebook.com/thilazo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου