Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Άμεση η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Κολυμβητηρίων

Δεν μπορούμε παρά να κάνουμε την σύγκριση με την Λαμία όπου από το Πράσινο Ταμείο τελικά έγινε η περίφημη ''Βιοκλιματική Αναβάθμιση των Οδών Αντιγόνης και Ηλέκτρας'' προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

Άλλοι δήμοι αξιοποιούν στο έπακρο τέτοια κονδύλια ενώ θα πρέπει να τονιστεί για μια ακόμη φορά το πάγιο αίτημα των κολυμβητικών συλλόγων της Λαμίας για την προμήθεια ισοθερμικού καλύμματος στις πισίνες της πόλης, μειώνοντας κατά πολύ το κόστος λειτουργίας τους.

Έτοιμο προς χρήση το ισοθερμικό κάλυμμα στο Κολυμβητήριο του Δήμου Φυλής

Μόλις μία εβδομάδα μετά την παραλαβή του ισοθερμικού καλύμματος για το Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων που παρέδωσε το πρωί της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμό ς Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) στον Δήμο Φυλής, ήρθε ώρα της τοποθέτησης αλλά και της επίδειξης λειτουργίας του.

Έτσι το πρωί της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου
στον χώρο έφτασε κλιμάκιο του ΑΣΔΑ με επιστημονικά στελέχη αλλά και τεχνικούς, που μοντάρισαν και τοποθέτησαν στη θέση του το ισοθερμικό κάλυμμα, διαστάσεων 50 μ Χ 21 μ και των δύο αυτόματων μηχανισμών περιτύλιξης. Την όλη διαδικασία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον αλλά και χαρά αφού η λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι πλέον ζήτημα χρόνου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού η «ΠΑΡΝΗΘΑ» κ. Γιώργος Μαυροειδής και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και εσόδων κ. Δημήτρη Καμπόλης. Παρόντες στην επίδειξη την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και από ένα σημείο και μετά συμμετείχαν, ήταν και οι τεχνικοί του κολυμβητήριού που θα χειρίζονται τον μηχανισμό και θα είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του

Αξίζει να σημειωθεί πως το ισοθερμικό κάλυμμα αξίας 107.010.00 ευρώ, εξασφαλίστηκε από ειδικό Πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου» με στόχο της εξοικονόμηση ενέργειας. Όπως επεσήμανε ο Χημικός – μηχανικός – Περιβαλλοντολόγος του ΑΣΔΑ Σπύρος Τασούλης, που ήταν παρών στην διαδικασία, επεσήμανε ότι με την τοποθέτηση του ισοθερμικού καλύμματος τα οφέλη είναι:

• Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο 40%

• Περιβαλλοντικό κέρδος από την εκπομπή ρύπων (λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και μείωση του φαινομένου του Θερμοκηπίου)

• Προστασία των νερών της πισίνας από εξωτερικούς ρύπους

• Μείωση της κατανάλωση χλωρίου για την απολύμανση του νερού

Ο κ. Τασούλης εξάλλου, ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα, πως ο ΑΣΔΑ ετοιμάζεται να απορροφήσει ένα νέο πρόγραμμα της Ε.Ε με στόχο τη λειτουργία των Κολυμβητηρίων της Δυτικής Αττικής βασισμένη σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), που μπορεί να μειώσει το κόστος τους σε πολύ σημαντικό βαθμό (90-100%). Ο Θανάσης Σχίζας επεσήμανε πως ο Δήμος Φυλής είναι θετικός σε οικολογικές λύσεις που ωφελούν περιβάλλον και πολίτες και τόνισε πως θα επιδιώξει συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη του ΑΣΔΑ, προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις δυνατότητες ένταξης του Δήμου Φυλής σε αυτό.


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου