Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Θερμοπύλεια 2014 – Αναλυτικά το πρόγραμμα (1-5 Οκτωβρίου)

Συνέντευξη τύπου για τις εορταστικές εκδηλώσεις Θερμοπύλεια 2014  έδωσαν το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού,Βίβιαν Αργύρη, η διευθύντρια της ΙΔ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μαρίας- Φωτεινής Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του ΕΒΕ  Αλ. Διαμαντάρας. στις δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης επισήμανε : «Για μας τα Θερμοπύλεια και ότι συμβολίζουν, αποτελούν σημείο αναφοράς για το Δήμο» ενώ δεσμεύτηκε ότι η επόμενη διοργάνωση των Θερμοπυλείων θα λαμβάνει χώρα σε όλο το διευρυμένο Δήμο Λαμιέων και τα δημοτικά διαμερίσματα.
Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων  των ΘΕΡΜΟΠΥΛEΙΩΝ 2014, ο Δήμος Λαμιέων φιλοξενεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», ΄Εκθεση Αρχαίας Τεχνολογίας,  μια μοναδική έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων από το «ρομπότ- υπηρέτρια» του Φίλωνος μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος και από τον υδραυλικό κοχλία του Αρχιμήδη και τον αρχαιότερο «ηλεκτρονικό υπολογιστή» των Αντικυθήρων. Διάρκεια έκθεσης από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου 2014

Επίσης,  θα πραγματοποιηθεί  ομιλία του Καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Εμαν. Μαρκογιαννάκη  με θέμα «ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ  ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ». Η  ομιλία  θα  γίνει το Σάββατο στις 7.30 μμ στο χώρο του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών ενώ θα ακολουθήσει και συναυλία με την ορχήστρα Σαξοφώνων του Δήμου Θέρμης.

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

therm1

therm2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου