Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Με Γκοντάρ συνεχίζουν οι Φίλοι Κινηματογράφου στο Κάστρο Λαμίας

Η ταινία Alphaville του Γκοντάρ θα προβληθεί την Παρσκευή 26 Σεπτέμβρη
Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας και η ΙΔ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλούν την Παρασκευή 26-09-2014 ώρα 21.00 στο Κάστρο Λαμίας, όπου θα προβληθεί η ταινία “Αlphaville” του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είσοδος ελεύθερη
 Ο χρόνος, μια έννοια που απασχόλησε από νωρίς τον άνθρωπο και έγινε αφορμή για να γεννηθούν μύθοι και ιστορίες, αποτυπώνεται σε κάθε αρχαιολογικό εύρημα αλλά και σε κάθε κινηματογραφική δημιουργία. «Τα πρόσωπα του χρόνου»αποτελούν τη θεματολογία του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έναν από τους πιο δημοφιλείς πανευρωπαϊκούς θεσμούς που προσφέρει αφορμές για πολιτιστικές ανακαλύψεις και δράσεις κάθε Σεπτέμβρη.

Ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους δημιουργούς, πατέρας της Νουβέλ Βαγκ, έχοντας στη διάθεσή του τρεις σπουδαίους ηθοποιούς - Έντι Κονσταντίν, Άννα Καρίνα, Αίμ Ταμίροφ - μας παρουσιάζει με το γνωστό ανατρεπτικό του ύφος, το θρυλικό «Αλφαβίλ» και μιλάει, για πρώτη φορά στον κινηματογράφο,για το μέλλον και τον κίνδυνο της υποταγής του ανθρώπου στην «απόλυτη μηχανή».
Μία ακόμα ευκαιρία να βρεθούμε στον υπέροχο χώρο του Κάστρου Λαμίας και να ταξιδέψουμε στον διαχρονικό κόσμο του Γκοντάρ...
«Χρειάζομαι μια ημέρα για να πω την ιστορία ενός δευτερολέπτου, ένα χρόνο για να πω την ιστορία ενός λεπτού, μια ολόκληρη ζωή για να πω την ιστορία μιας ημέρας».
Jean-Luc Godard



ΧΡΥΣΗ ΑΡΚΤΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 1965.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Στον κόσμο της Alphaville ο χρόνος και ο χώρος μοιάζουν ακατάστατα ταρακουνημένα. Η χιονισμένη νύχτα στην μία άκρη της πόλης συνορεύει με το ηλιόλουστο θέρος της άλλης, ενώ η Νέα Υόρκη και το Τόκυο βρίσκονται σκορπισμένα στις μακρινές γωνιές του σύμπαντος. Οι άνθρωποι φέρουν τον προσωπικό τους κωδικό στο λαιμό, θυμίζουν πειραματόζωα λοβοτομής και επαναλαμβάνουν προγραμματισμένες κοινωνικές συμπεριφορές. Ένα πολύπλοκο σύστημα ηλεκτρονικών νευρώνων επιβλέπει τα πάντα, επεμβαίνει και ανακρίνει. Σε αυτήν την πόλη φτάνει ο μυστικός πράκτορας Λέμι Κόσιον αναζητώντας έναν συνάδελφό του. Ανακαλύπτει ότι η πόλη εξουσιάζεται από τον παντοδύναμο υπολογιστήAlpha60, γνωρίζει την κόρη του τυραννικού κατασκευαστή του και έρχεται σε σύγκρουση μαζί του.

Περισσότερες πληροφορίες στο filoicinelamias.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου