Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Παρατείνεται έως τον Φεβρουάριο 2015 η προθεσμία για την αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων στους δήμους

Παρατείνεται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015, η προθεσμία για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στους δήμους, με ΚΥΑ του υπ. Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλου, του υπ. Δημοσίας Τάξης Βασ. Κικίλια, του υπ. Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη και του υφ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ι. Ανδριανού. Η ΚΥΑ ορίζει, ότι οι διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις οποίες εκκρεμεί αδειοδότηση ή οι φορείς στους οποίους ανήκουν, υποχρεούνται να ενημερώσουν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τον γγ της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις εκκρεμμότητες που υπάρχουν ως προς την αδειοδότηση και να αποστέλλουν στο τέλος κάθε μήνα και μέχρι τον Ιανουάριο 2015, έκθεση προόδου για τις γενόμενες εργασίες. Στην ΚΥΑ επισημαίνεται, ότι η νέα προθεσμία συμπίπτει με την προθεσμία που ορίζεται (Ν. 4178/2013) για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων που αποτελεί και προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων μίλησε και ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου λέγοντας μεταξύ άλλων, τα εξής:  »Απαιτείται χρόνος για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους Δήμους για την αδειοδότηση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων που αν και ανεγέρθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή τον ΟΣΚ, σε πολλές περιπτώσεις είναι πολεοδομικά αυθαίρετες.
Ο κίνδυνος απόδοσης ποινικών ευθυνών στις δημοτικές αρχές καθιστούσε αδύνατη τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων όπου αθλούνται αθλητές και αθλητικά σωματεία. Η παράταση που δόθηκε στους Δήμους να ολοκληρώσουν την διαδικασία αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων έως τον Φεβρουάριο του 2015, κρίνεται ικανοποιητική και ελπίζουμε ότι θα εκπληρωθούν οι όροι αδειοδότησης που απαιτεί ο νόμος. Βέβαια οι δημοτικές αρχές οφείλουν άμεσα να προβούν σε έλεγχους ασφαλείας για το σύνολο των εγκαταστάσεών τους ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου