Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οι ελπίδες σωτηρίας της ΠΕΛ στην αλλαγή καταστατικού;

Επί ...ξυρού ακμής στέκεται το  μέλλον της Πανελλήνιας ΄Εκθεσης Λαμίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή την λειτουργία εμποροπανήγυρης για την οποία αντιδρούν και είναι κάθετα αρνητικοί και αδιαπραγμάτευτοι οι εκπρόσωποι των Διοικήσεων του ΕΒΕ Φθιώτιδας,του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας και  της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.
Με νεώτερη δηλωσή του στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρόεδρος της ΠΕΛ Γιάννης Γρανίτσας επανέλαβε ότι αν εφαρμοσθεί το γράμμα του καταστατικού και δεν τροποιηθεί το   εδώ και  40 χρόνια υπάρχον καταστατικό λειτουργίας της " η ΄Εκθεση θα κλείσει".
Με την γνωμοδότηση αυτή η Εκθεση δεν μπορεί να φιλοξενεί αθλητικούς συλλόγους,να επιτρέπει την διοργάνωση αγώνων αυτοκινήτων, πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως του Ρουμελιώτικο Πάσχα και  την Ελατοχώρα.

Η ταμίας του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ευαγγελία Λιάπη μιλώντας στο  δελτίο του FM-1 επισήμανε ότι η αρνητική γνωμοδότηση του Υπουργείου δεν αφορά  την λειτοτουργία ή όχι της Εκθεσης αλλά στην απαγόρευση λειτουργίας εμποροπανήγυρης.
Στο θέμα της Ελατοχώρας η κα Λιάπη τόνισε οτι  πραγματικά με βάση το  ισχύον καταστατικό δεν  μπορεί να γίνουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και  ο εμπορικός σύλλογος θα είναι κα πάλι αντίθετος αν  η ΠΕΛ δεν συνδέσει τις εκδηλώσεις αυτές με αντίστοιχες στο  κέντρο της πόλης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Αλέκος Διαμαντάρας με παρέμβαση του ανέφερε στο δελτίο του  FM-1 ότι ο κ.Γρανίτσας επιμένει να δίνει ανακριβείς ερμηνείες στο κείμενο του Υπουργείου Ανάπτυξης και ουσιαστικά να κινδυνολογεί επισείοντας την απειλή κλεισίματος της Εκθεσης. Με την βέβαιη τροποποίηση του καταστατικού της ΠΕΛ,είπε θα μπορεί να διοργανώνει  όποια εκδήλωση θέλει εκτός απο  παζάρια!
Για το θέμα της Ελατυοχώρας όμως το ΕΒΕ όπως και πέρυσι έχει  θετική άποψη,είπε ο κ.Διαμαντάρας και όλα θα συζητηθούν εκ νέου και μάλιστα νωρίς με τον νέο Δήμαρχο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Γιάννης Λουκάς κατηγόρησε τον κ.Γρανίτσα ,τον πρόεδρο της ΠΕΛ ,ότι  αυθαιρετεί  και παρανομεί λαμβάνοντας μόνος του αποφάσεις παρά την αλλαγή στάσης πολλών εκπροσώπων θεσμικών φορέων που μετέχουν στο ΔΣ  της Εκθεσης και  έχουν ήδη διαφοροποιηθεί.
Η έκθεση τόνισε οφείλει να περιοριστεί σε όσα προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της και αντί να επιλέγει εύκολες οικονομίστικες δραστηριότητες να ασχοληθεί σοβαρά με την ανάπτυξη της και να μην προβαίνει στην διοργάνωση παράνομων εκδηλώσεων, ακόμη και η Ελατοχώρα στην ουσία είναι παράνομη εμπορική δραστηριότητα δήλωσε ο κ.Λούκας.

Πηγή lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου