Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Λαμία: Ανοιχτός αγωγός λυμάτων στο τέρμα της οδού Σωκράτους

Οι κάτοικοι των νοτίων συνοικιών της Λαμίας, στα όρια του Σχεδίου Πόλης, είναι υποχρεωμένοι να δέχονται αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες της κακής λειτουργίας των δικτύων αποχέτευσης και όχι μόνο. Το παλιό Εσχατόρεμα είναι και σήμερα «εσχατόρεμα»… Καλοκαίρι, κι οι μυρωδιές που συνοδεύουν τις μεγάλες θερμοκρασίες είναι αβάστακτες. Όπου φτωχός και η μοίρα του…

Πήγαμε μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων στο τέρμα της οδού Σωκράτους. Συναντήσαμε την αγανάκτησή τους για τον ανοιχτό αγωγό δίπλα στα σπίτια τους, που παρουσιάζει έντονη δυσοσμία και είναι εστία κουνουπιών. Δεν μπορούν να’ βγουν στις αυλές τους. Είδαμε ανάμεσα στα καλάμια να κυλάνε τα νερά και μας είπαν για φίδια και ποντίκια. Διαπιστώσαμε την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στις υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, στις οποίες επανειλημμένα έχουν απευθυνθεί, και φύγαμε ακούγοντας το «ευχόμαστε να είσαστε οι σωτήρες μας»

Απευθυνόμαστε κι εμείς στις Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ και περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των κατοίκων, να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Απευθυνόμαστε στη Διεύθυνση Υγείας για να επιληφθούν κι αυτοί σε ό,τι τους αφορά, γιατί είναι θέμα υγείας και ποιότητας ζωής.

Απευθυνόμαστε τέλος στην εισαγγελική αρχή, γιατί είναι θέμα απειλής της υγείας και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, τη στιγμή που ισότιμα όλοι οι κάτοικοι της Λαμίας συμμετέχουν στα ανταποδοτικά τέλη της αποχέτευσης του Δήμου.


Στέφανος Σταμέλλος
Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου