Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Σήμερα και αύριο: Εκδηλώσεις των Αινιάνων στο Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΥΠΑΤΗ 2014»

Ο Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» σας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΥΠΑΤΗ 2014», το οποίο θα διεξαχθεί στην Υπάτη στις 13 και 14 Αυγούστου 2014.
Το φετινό Φεστιβάλ εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης (1944-2014) και είναι αφιερωμένο στον Παλαιστινιακό Λαό και το συνεχές «ολοκαύτωμα» που βιώνει.Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13/8 στο Αμφιθέατρο του Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης, ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ για την Παλαιστίνη «Κυνηγώντας Ελέφαντες».


Την Πέμπτη 14/8, ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο του Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το Παλαιστινιακό από τον ιστορικό κ. Μάριο Παπακυριακού. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν o Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. κ. Μαρουάν Τουμπάσι, και μέλη της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Αθήνας.
Την ίδια ημέρα στην Πλατεία Αινιάνων Υπάτης, ώρα 21:30, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση πολιτισμών μεταξύ Ελλάδας - Παλαιστίνης. «Χορεύοντας και Τραγουδώντας για την Ειρήνη», με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Αινιάνες» και το Καλλιτεχνικό Τμήμα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Αθήνας που θα παρουσιάσουν πολιτιστικό πρόγραμμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Λαό της Παλαιστίνης.

Το Αυγουστιάτικο Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΥΠΑΤΗ» μετρά 38 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι όχι μόνο της Υπάτης αλλά και της Φθιώτιδας κατ' επέκταση. Αποτελεί ένα μοναδικό Φεστιβάλ - Θεσμό, αποτέλεσμα των πολύχρονων προσπαθειών του Συλλόγου «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ», να κρατήσει ζωντανή την παράδοση, τον πολιτισμό και προσπαθώντας να διατηρήσει τον πήχη της ποιότητας των πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής ψηλά, παρά τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, σε πείσμα των εποχών που προστάζουν άλλες μορφές διασκέδασης και επιμόρφωσης. Ο Σύλλογος «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» αποδεικνύει πως μέσω του πραγματικού εθελοντισμού, της δημιουργικότητας και της αγάπης για τον τόπο μας μπορούμε συλλογικά να καταφέρουμε να φτάσουμε πολύ πιο μακριά ... ακόμα πιο ψηλά.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης καθώς και της Πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Αθήνας, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας, του Ιδρύματος Υποτροφιών Σπυρίδωνος και Ελένης Ρούσκα καθώς και των δεκάδων χορηγών αλλά και εθελοντών μελών του Συλλόγου «ΟI AINIANEΣ» τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου