Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης συμμετέχει σε δράσεις της Βιβλιοθήκης Λαμίας

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος σε κάποιες από τις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας του 2014 που πραγματοποιεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας και έχουν σαν στόχο την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας στα μικρά παιδιά και στους εφήβους.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν ανάγνωση επιλεγμένων βιβλίων, σχετικές κατασκευές-χειροτεχνίες, ζωγραφιές, μουσικοκινητικά δρώμενα κ.α. και έχουν σαν βασικό θέμα τους για φέτος “Oι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις Βιβλιοθήκες”. Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 εκδήλωση στα Λουτρά Υπάτης για τα μικρά παιδιά με θέμα «Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης!» με στόχο να κατανοήσουν καλύτερα τις έννοιες αντιθέτων στη φύση, όπως π.χ. άγριος–ήμερος, γρήγορος-αργός, μεγάλος-μικρός.

Τόπος συνάντησης ήταν τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης στα Λουτρά Υπάτης. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των εθελοντριών της Βιβλιοθήκης και του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, χρησιμοποίησαν τη φαντασία και τις αισθήσεις τους και μέσα από το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια, ανακάλυψαν τα αντίθετα που κρύβονταν στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης και είναι αντίθετες, αλληλένδετες έννοιες που ορίζουν το φυσικό μας περιβάλλον και το καθιστούν πολύτιμο για την ύπαρξη μας.
Έπειτα ακολούθησαν, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης, διάφορες κατασκευές ζώων με υλικά (π.χ. κουκουνάρια) που είχαν μαζέψει τα παιδιά στον περίπατο μας στο πάρκο, ενώ αναμνηστικά δώρα μοιράσθηκαν σε όλους. Οι υπόλοιπες δράσεις συνεχίζονται μέχρι τέλος Ιουλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου