Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Οι γονείς των φοιτητών του νεοσύστατου τμήματος πληροφορικής καταγγέλλουν

Παρά τις εκκλήσεις του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δεν έγινε ανάκληση της απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας για την δημιουργία του μέχρι και σήμερα ανύπαρκτου τμήματος Πληροφορικής με έδρα την Λαμία.
Ο απολογισμός μετά από ένα έτος λειτουργίας ΤΡΑΓΙΚΟΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ.
Δυστυχώς δικαιώθηκε το συμβούλιο πανεπιστημιακών για τις αντιρρήσεις που είχε για τη μη λειτουργεία του συγκεκριμένου τμήματος στη Λαμία .
Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος ΧΑΜΕΝΟΣ.
Τα προβλήματα πολλά, όπως σχεδόν ανύπαρκτη εκπαιδευτική υποδομή, κανένα ουσιαστικό πρόγραμμα σπουδών, ανύπαρκτες εγκαταστάσεις (μάθημα στο αμφιθέατρο της Βιοιατρικης σχολής), μηδενική οργάνωση, απουσία ενημέρωσης στους φοιτητές
(ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ).

Ερωτήσεις φοιτητών χωρίς απαντήσεις με αποτέλεσμα παραμονή εξετάσεων να μη γνωρίζουν την ύλη που θα εξεταστούν. Φθάνουν έξω από την εξεταστική αίθουσα για να μάθουν (τελευταία στιγμή) ότι δεν μπορούν να εξεταστούν θεωρεία γιατί κόπηκαν στα εργαστήρια.
Άγνοια κανόνων και προϋποθέσεων για την εξεταστική, με μηδενική σχεδόν πληροφόρηση.
Επιτέλους ΕΛΕΟΣ για αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της Ελλάδος,
Έκκληση προς το υπουργείο: κάνετε κάτι ουσιαστικό για αυτό το τμήμα αλλιώς
ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ μην καταστραφούν άλλα 160 παιδιά και οι οικογένειες τους.
Γιατί εμείς οι γονείς παρα την οικονομική κρίση στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν για ένα καλύτερο μέλλον.(ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ).
Λυπηθείτε αυτά τα παιδιά που είναι καταδικασμένα πριν καν αρχίσει η ζωή τους.
Εσεις ξέρετε τα προβλήματα, αν όχι είστε υποχρεωμένοι να τα μάθετε. Οχι στο βωμό της ψηφοθηρίας και των ατομικών συμφερόντων να παίρνετε στο λαιμό σας τόσα παιδιά.
Εξασφαλίστε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία αυτού του τμήματος
(πανεπιστήμιο πληροφορικής) που εξακολουθεί και υπάρχει στο μηχανογραφικό δελτίο.
Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, για αυτή την χαοτική κατάσταση ενεργά και στο βαθμό που του αναλογεί. Το πείραμα του στησίματος του τμήματος Πληροφορικής στην Λαμία δεν είναι ικανοποιητικό αλλά απογοητευτικό. Δυστυχώς η εμπιστοσύνη που δείξαμε για αυτό το νεοσύστατο τμήμα μας πρόδωσε. Ο τρόπος λειτουργίας της Σχολής φάνηκε ότι ήταν πολύ ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ. Η αδυναμία διαχείρισης του τμήματος φάνηκε κατά την διάρκεια του υποτιθέμενου εκπαιδευτικού έτους. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Α.Ε.Ι. προκειμένου να εξασφαλίσει ψήφους ενας νυν υπουργός (Σταικουρας ) μετέφερε το τμήμα στη Λαμία χωρίς καν να έχει ρυθμίσει το θέμα των διδασκόντων (μεταφορά πολλων εξ αυτών από Βολο…..) και το πρόγραμμα σπουδών. Αλλα ο υπουργός (Σταικουρας) ανησυχεί μόνο για την εκλογική του πελατεία. ΣΥΓΧΑΡHΤΗΡΙΑ
ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Καταγγελία στο mag24.gr
 http://www.mag24.gr/news/topika/kraygi-agonias-apo-goneis-foititon-panepistimiou

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/7/14, 8:16 π.μ.

    Είμαι φοιτητής στο παραπάνω τμήμα.¨Οσα γράφονται παραπάνω είναι αβάσιμα και αναληθή. Το τμήμα λειτούργησε άψογα την ίδια στιγμή που σε άλλα ΑΕΙ χανόταν εξάμηνα. Οι καθηγητές είναι αξιοπρεπείς και ανέβασαν το επίπεδο του τμήματος. Τα εργαστήρια και τα μαθηματα πραγματοποιήθηκαν κανονικά οπως κανονικά και ομαλά έγιναν κα οι εξετάσεις. Μια χαρά σχολή είναι και όσα λέτε και γράφετε είναι εκ του πονηρού.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή