Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Την Κυριακή οι "Εκδηλώσεις Βουνού Δίβρης" με ποδηλασία και πολλές άλλες δραστηριότητες

Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθούν, για έκτη (6) συνεχόμενη χρονιά, οι Εκδηλώσεις Βουνού Δίβρης στο ορεινό χωριό Δίβρη του Δήμου Λαμίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία σε φαράγγι της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για τα παιδιά (τοξοβολία, στίβος περιπέτειας, mini adventure park, flying fox, κυνήγι θησαυρού κ.α.).

 

Επίσης έχουν σχεδιαστεί και δύο διαφορετικές ποδηλατικές εκδηλώσεις. Η μία είναι η καθιερωμένη ποδηλατόβολτα σε χωματόδρομους της περιοχής με εξαιρετική θέα του όρους Όθρυς αλλά και τη θάλασσα του Μαλιακού κόλπου.

 Η δεύτερη αφορά τους ποδηλάτες κατάβασης (downhill). Σε ένα παλιό μονοπάτι του χωριού το οποίο καθαρίστηκε πρόσφατα έγιναν κατάλληλες εργασίες (ράμπες κτλ) ώστε να πραγματοποιηθούν ποδηλατικές καταβάσεις. Οι δραστηριότητες θα γίνουν σε έναν υπέροχο σκιερό χώρο, στα «Πλατάνια», όπου οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν την δροσιά του βουνού και ένα μικρό πικ-νικ με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Εκεί θα υπάρχει και περίπτερο από το εξειδικευμένο ποδηλατικό κατάστημα «Κατσαντώνης» (Καλύβια Λαμίας) που σαν χορηγός της διοργάνωσης έχει αναλάβει το service σε τυχόν απρόοπτα προβλήματα που θα παρουσιαστούν στα ποδήλατα των συμμετεχόντων. (Για πληροφορίες στο http://katsantonis-podilata.gr)
 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών καθιέρωσε αυτές τις εκδηλώσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς και είναι μια αφορμή για συνάντηση και διασκέδαση στο χωριό. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Nature In Action (www.natureinaction.gr) με υπεύθυνο τον κ. Λουκά Πρατίλα.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 08:30 Από τα γραφεία του Συλλόγου στη Λαμία (Δ. Μυλωνά 4) μεταφορά των ποδηλάτων στη Δίβρη με ειδικά οχήματα του Συλλόγου
 08:30 Εκκίνηση της πεζοπορίας από τα «Πλατάνια Δίβρης».
 09:00 Εκκίνηση Ποδηλατικού Γύρου. Δίβρη - θέση Σκούρα - Δίβρη.
 10:00 Εκκίνηση 1ου μέρους ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά (Flying fox, τσουβαλοδρομίες, mini adventure park, σαρανταποδαρούσα, στίβος περιπέτειας).
 11:00 Άφιξη πεζοπόρων. 11:15 Άφιξη ποδηλατών.
 11:30 Επίδειξη Downhill (ποδηλατική κατάβαση)
 12:30 Διάλειμμα.
 13:30 Εκκίνηση 2ου μέρους ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους (Τοξοβολία, Κυνήγι χαμένου θησαυρού).
 16:00 Πέρας εκδηλώσεων – Απονομή αναμνηστικών.

 Από τις 09:30 μέχρι τις 11:30 θα γίνουν αναγνωριστικές καταβάσεις στο μονοπάτι από τους dowhillers ώστε να το γνωρίσουν καλύτερα πριν την τελική επίδειξη. Όχημα του Συλλόγου θα τους παραλαμβάνει από το σημείο του τερματισμού και θα τους ανεβάζει στο σημείο εκκίνησης. Για την πεζοπορική διαδρομή θα υπάρχει συνοδός βουνού από το γραφείο Nature In Action. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την πεζοπορική διαδρομή και τον ποδηλατικό γύρο μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Πρατίλα Λουκά στα τηλέφωνα 2231038007 και 6932271106.

 Η Δίβρη αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Λαμίας. Βρίσκεται στο βουνό Όθρυς σε υψόμετρο 800μ. Απέχει από την πόλη της Λαμίας 18χλμ. Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται ως εξής: Από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Ε75) στρίβουμε προς Λαμία.
 Περνάμε έξω από την πόλη ακολουθώντας το δρόμο προς Δομοκό (Ε65). Στο 7ο χλμ. στρίβουμε δεξιά (υπάρχει ταμπέλα) για άλλα 11χλμ.
Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν σαν αφετηρία και τερματισμός τη θέση Πλατάνια στη Δίβρη Λαμίας. Θέσεις για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων υπάρχουν στην περιοχή Αλώνια στην είσοδο το χωριού. Όσοι επιθυμούν να βρεθούν στη Δίβρη από την προηγούμενη μέρα υπάρχει διαθέσιμος χώρος για αντίσκηνα στο γήπεδο του χωριού όπου υπάρχει και πηγή. ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δοκιμαστική κατάβαση ορεινού μονοπατιού με ποδήλατο βουνού Downhill Μίξη από χωμάτινο και πέτρινο μονοπάτι ενώ για λίγο γίνεται και urban καθώς διασχίζει το χωριό ΔΙΒΡΗ!

 Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την πεζοπορική διαδρομή και τον ποδηλατικό γύρο μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Πρατίλα Λουκά στα τηλέφωνα 22310 38007 και 6932271106.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου