Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας στο θέατρο Βράχων

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Μουσικού Σχολείου στην Παλλήνη, το οποίο λειτούργησε ως πειραματικό, με στόχο την ένταξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μουσικής παιδείας στο δημόσιο σχολείο.
Το εγχείρημα σύντομα απέδωσε καρπούς, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση 42 Μουσικών Σχολείων ανά την επικράτεια.
Πέρα από την εκπαίδευση και συγκρότηση νέων καλλιτεχνών υψηλού επιπέδου, η επιτυχία του θεσμού εντοπίζεται και στην πολύπλευρη μόρφωση των μαθητών, που ξεπερνώντας τα όρια ενός συμβατικού σχολείου, ήρθαν σε επαφή με τη λόγια και λαϊκή παράδοση του μουσικού μας πολιτισμού, καθώς και με τη μουσική κουλτούρα άλλων λαών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο οι μουσικές επιλογές της Δύσης, συναντούν τους δρόμους της Ανατολής κι ανάμεσά τους ισορροπεί το στίγμα της ελληνικής μουσικής παράδοσης, που τόσο έντεχνα παντρεύει το λόγο με το μέλος. Μια τέτοια ολόπλευρη αισθητική αγωγή, μαζί με τα μαθήματα γενικής παιδείας συνθέτουν το παιδαγωγικό πλαίσιο των Μουσικών Σχολείων, που φροντίζουν για την κατάρτιση, την ευαισθητοποίηση, την ουσιαστική μόρφωση των μαθητών τους.
Με αφορμή τα γενέθλια των Μουσικών Σχολείων και την Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής το Σάββατο 21-6-2014 και ώρα 20:00 διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Βράχων.
Μαζί με το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης συμμετέχει και το Μουσικό Σχολείο της Λαμίας με τη 42μελή συμφωνική ορχήστρα του, καθώς και τα Μουσικά Σχολεία Αγρινίου, Αλίμου, Άμφισσας, Ηρακλείου, Ιλίου, Πειραιά και Ρόδου.
Σας καλούμε να ζήσετε από κοντά αυτή την εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου