Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Απίθανες δικαιολογίες για το στέγαστρο στην Πλ.Λαού

Για το θέμα της κατασκευής στεγάστρου στην Πλ.Λαού,με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, ακούσαμε από τα ΜΜΕ και διαβάσαμε στα blog καθώς και στα έντυπα υποστήριξης της διακυβέρνησης Κοτρωνιά απίθανες δικαιολογίες για το πώς κοστολογήθηκε και θα κατασκευαστεί το έργο.

Από όλα αυτά τα φαιδρά κρατάμε την δικαιολογία πως επειδή οι εργολάβοι δίνουν έκπτωση 40% και 50%, το τελικό ποσό θα πέσει κοντά στις 75.000 ευρώ,σε όσα δηλαδή η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχει πιστώσει στον προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα.
Ομολογούν κυνικά πως το έργο κοστίζει λιγότερα,αλλά πλασματικά ετέθη το τελικό ποσό των 150.000 ευρώ ώστε οι εργολάβοι να το κατασκευάσουν με την πραγματική τιμή της αγοράς!

Προσπαθούν δηλαδή να ποδηγετήσουν την αγορά και την έκπτωση να την καρπωθούν οι εργολάβοι και όχι οι πολίτες της Λαμίας.Γιατί δεν τολμούν να ομολογήσουν πως έκπτωση 50% επί πραγματικής τιμής 75.000 ευρώ είναι 37.500 ευρώ και την διαφορά την κερδίζει ο Δήμος και όχι η τσέπη όποιου αναλάβει την κατασκευή.

Για την αναγκαιότητα-σκοπιμότητα της κατασκευής και για τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση ακούσαμε επίσης θολές δικαιολογίες για ''κάποιους'' πολίτες που το ζήτησαν καθώς και για προεκλογικές υποσχέσεις στους επαγγελματίες των ταξί.Κουβέντα δεν ειπώθηκε για τις έγγραφες προτάσεις της Πρωτοβουλίας για τον εξωραϊσμό της πλατείας αλλά και για το τρόπο αλλά και τις ενέργειες που έχει αναλάβει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ώστε αυτή να γίνει επισκέψιμη και χρήσιμη στην εικόνα της Λαμίας. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι να κατασκευάσουν αποσπασματικά μόνο το στέγαστρο!

Νομίζουμε πως τα παραπάνω αποτελούν ένα εξαιρετικό δείγμα για τον τρόπο που λειτούργησε η Δημόσια Διοίκηση τα τελευταία χρόνια και με ποιες προτεραιότητες σκορπούσε τα χρήματα που με τόσο κόπο δίνει ο πολίτης στο κράτος.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/6/14, 8:02 μ.μ.

    ρε αφηστε τις μ@@@@@κιες με το στεγαστρο στη πλατεια λαου δεν χρειαζετε καν εκει...στο γηπεδο φτιαχτε το εκει χρειαζετε η λαμια στη β εθνικη και δεν εχει το γηπεδο στεγαστρο σε τρεισ μηνεσ ξεκινα το πρωταθλημα αντε ρεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/6/14, 4:08 μ.μ.

      πεστα πεστα !!!! μονο για το πως θα φανε λεφτα τους νοιαζει.................

      Διαγραφή