Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για τα άτομα με αναπηρία

Επιταχύνονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι διαδικασίες, ώστε να εκδοθούν το συντομότερο δυνατό οι προκηρύξεις για θέσεις ατόμων με αναπηρία στο Δημόσιο, οι οποίες έχουν παρακρατηθεί, όπως ορίζει ο νόμος, από τις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, από το 2008 έως σήμερα.
Παράλληλα, θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την τροποποίηση του Ν. 2643/98, προκειμένου να γίνεται στο εξής ενιαία προκήρυξη θέσεων από το ΑΣΕΠ και για τα προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/98. Ήδη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει θέσει αυτά τα ζητήματα σε προτεραιότητα και προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες, όπως σημείωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη συνάντηση που είχε, σήμερα (Πέμπτη 26.6.2014), με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α).


Η αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας ανέπτυξε τα αιτήματά της , μεταξύ των οποίων ήταν :

- Η θέσπιση διατάξεων, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν κοινωνικά κριτήρια και μοριοδότηση για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων ή κηδεμόνων τους, σε εποχικές θέσεις εργασίας, όπως προβλέπεται για ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.λπ.)

- Η μείωση ωραρίου κατά μια ώρα σε συζύγους αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς και η μείωση ωραρίου εργασίας για γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενου ή τύπου 1, τα οποία χρειάζονται ειδική ιατρική φροντίδα)

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματά τους θα αντιμετωπιστούν, «με την απαραίτητη ευαισθησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου