Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Αντίθεση του Ιατρικού Συλλόγου σε εξετάσεις σε δημόσιο χώρο.

Φωτό lamiafm1.gr
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας στα πλαίσια του κοινωνικού ρόλου στην τοπική κοινωνία, συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του ιατρικού δυναμικού στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πρόληψης μέσω ενημερωτικών ομιλιών για το κοινό καθώς και στην παροχή υγείας τόσο στον γενικό πληθυσμό όσο και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (κοινωνικό ιατρείο Λαμίας, παροχή ιατρικής φροντίδας σε κέντρα φιλοξενίας της τρίτης ηλικίας, κέντρα προστασίας παιδιού).
Με αφορμή δημοσιεύματα όπου αναφέρεται η πραγματοποίηση εκδήλωσης ενημέρωσης για το κοινό καθώς και η πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε δημόσιο χώρο, ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας αντιτίθεται και καταδικάζει εκδηλώσεις που και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας ( Ν. 3418/ΦΕΚ Α΄ 287/28.11.2005 αρ.7) οφείλει να εγκρίνει εγγράφως τον χώρο, τον χρόνο και τον τρόπο παροχής αυτών των υπηρεσιών.


Η πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε πλατείες και σε τροχόσπιτα από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που εξυπηρετούν ιδίους σκοπούς, δεν αρμόζει σε μια οργανωμένη τοπική κοινωνία που εξυπηρετείται ιατρικά με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των 500 γιατρών όλων των ειδικοτήτων, μέσω των προαναφερόμενων δράσεων και όχι μόνο, παρά τις φοβερές δυσκολίες και ελλείψεις λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην χώρα μας.
Η πολιτεία επιβάλλεται να συμμετέχει οικονομικά στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική δαπάνη των 2,5 εκατομ. ανασφάλιστων Ελλήνων παρά να σπαταλά χρήματα σε δράσεις που δεν έχουν ουσία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια ευτελισμού της άσκησης ιατρικής στο νομό μας, με τριτοκοσμικές πρακτικές.

Πηγή lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου