Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Περί Ελληνικής εκλογικής πραγματικότητας (του Γιώργου Καλλιώρα)

του Γιώργου Καλλιώρα
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, μνημονίου, διεθνούς εξευτελισμού κλπ, η Ελλάδα διανύει περίοδο εκλογών. Λογικά κάθε φορά που γίνονται εκλογές υποτίθεται ότι όλα τα πολιτικά κόμματα, παρατάξεις, δημοτικές κινήσεις, πολίτες κλπ κάνουν την αυτοκριτική τους και προσπαθούν να διορθώσουν όλα τα στραβά και ανάποδα που δημιουργήθηκαν στην προηγούμενη τετραετία για το καλό του τόπου.

Σύμφωνα με την μέχρι σήμερα τραγική κατάσταση της χώρας μας, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, για το καλό του τόπου και την πρόοδο της χώρας, θα έπρεπε να επανεξετάσουν τον τρόπο επιλογής υποψηφίων στις εκλογές, διότι μέχρι σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς έχει αποδειχθεί πως δεν είναι κατάλληλοι να διοικήσουν.

Όμως όλοι οι παραπάνω φέρονται σήμερα με έναν τρόπο που σου δίνουν την εντύπωση, ή δεν τους άγγιξε η οικονομική κρίση ή δεν καταλαβαίνουν ότι η πηγή του κακού για τη χώρα μας ξεκινάει από αυτούς τους ίδιους και τους συνεργάτες τους. Αυτοί, οι κατεξοχήν υπεύθυνοι της κατάντιας μας, οδεύουν προς τις επόμενες εκλογές ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τις διεξήγαγαν οι προκάτοχοι τους χρησιμοποιώντας τους ιδίους απαράδεκτους τρόπους επιλογής υποψηφίων και αλίευσης ψηφοφόρων.

Το ανελέητο και χωρίς ηθικούς φραγμούς κυνήγι ψηφοφόρων, που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους δύο βασικούς εκφραστές του συστήματος στην πόλη μας, δείχνει δυστυχώς ότι εμείς οι πολίτες είμαστε έρμαια στα χέρια καιροσκόπων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και όλα τα «ευεργετήματα» που απορρέουν απ’ αυτήν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Λαμία αποτελεί η στάση που επέλεξαν ορισμένοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ανήκουν στη μείζονα μειοψηφία του Δήμου, προσχωρώντας σε άλλο συνδυασμό που  εκφράζει εκ διαμέτρου  αντίθετες αρχές του «χώρου» απο οπου προέρχονται.

Εξουσία και τα παράγωγά της.
Δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Πολλοί από όσους αυτή την στιγμή διεκδικούν τον ψήφο του ελληνικού λαού είναι αυτοί
που έφεραν την χώρα σ’ αυτή την θλιβερή κατάσταση. Αυτή η πραγματικότητα είναι η απόδειξη ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε. Η προσφορά των αιρετών απέναντι στην κοινωνία που τους επέλεξε είναι άγνωστη λέξη και ακόμη χειρότερη είναι η απαίτηση της προσφοράς από την κοινωνία μας, διότι έτσι μας έμαθαν. Ένα ατέλειωτο αλισβερίσι αλληλοκατηγοριών και αλληλοκοροϊδίας ανάμεσα σε απαίδευτους αιρετούς και σε ακόμη χειρότερους ψηφοφόρους εκφράζουν την ελληνική εκλογική κουλτούρα.


Το χειρότερο είναι, όπως είπα και παραπάνω, ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει αυτή η τραγική κατάσταση• διότι αυτός που θα το τολμήσει ξέρει ότι θα χάσει και τις εκλογές. Γι’ αυτό πιστεύω ότι όλοι όσοι ασχολήθηκαν από θέση εξουσίας με την αυτοδιοίκηση είναι «κοινωνικοί εγκληματίες». Γνώριζαν ποια ήταν και είναι η κοινωνική πραγματικότητα αλλά δεν έκαναν τίποτα να την αλλάξουν, βουλιάζοντας μέρα με την ημέρα την κοινωνία μας στο χάος. Όλοι όσοι ασχολήθηκαν μέχρι σήμερα με την αυτοδιοίκηση από θέση εξουσίας είναι «εγκληματίες» κατά συνείδηση και χρειάζονται τιμωρία.

Η μόνη που μπορεί να τους τιμωρήσει σήμερα είναι η ίδια η κοινωνία με τον δικό της τρόπο. 
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να καταδικάσουμε τον παραδοσιακό τρόπο επιλογής υποψηφίων και τον απαράδεκτο επίσης παραδοσιακό τρόπο αλίευσης ψηφοφόρων. Πρέπει όλοι να καταδικάσουμε αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ με το μόνο όπλο που έχουμε: την ψήφο μας .

Ας τους τιμωρήσουμε επιτέλους. Με τις πράξεις τους έχουν δείξει ότι δεν τους νοιάζει η κοινωνική κατάντια, δεν τους νοιάζει η πείνα και τα δεινά του λαού, δεν τους ενδιαφέρουν οι λύσεις των προβλημάτων μας αλλά τους ενδιαφέρει μόνο οι εξουσία.
Χρόνια τώρα οι λύσεις τους είναι οι λύσεις «του ποδαριού» διότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Άντε να βολέψουμε μερικούς, να τάξουμε σε άλλους τόσους για να κερδίσουμε τις εκλογές.

Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή την κοροϊδία εις βάρος μας, είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να επιλέξουμε ανθρώπους που δεν είναι του συστήματος και να στείλουμε στα σπίτια τους ακατάλληλους υποψήφιους των συνδυασμών. Πρέπει να σταματήσουμε να ψηφίζουμε αδέλφια, ξαδέλφια, κουνιάδια και γνωστούς επειδή τους έχουμε υποχρέωση και να καταλάβουμε επιτέλους ότι πρέπει να ψηφίσουμε τους ικανότερους, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο.

Γ. Καλλιώρας 
Υποψήφιος Σύμβουλος Λυγαριάς 
με την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου