Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Με άδεια ''απο την σημαία'' λειτουργεί το Λούνα-Παρκ στην Π.Ε.Λαμίας;

Με άδεια ''από την σημαία'' φαίνεται πως λειτουργεί το Λούνα-Παρκ στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ενώ ο Εισαγγελέας μετά τον έλεγχο που έκανε ζητά από τον Δήμο Λαμιέων να προβεί στις σχετικές κυρώσεις.

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί σχετικά με την αδειοδότηση του Λούνα Παρκ που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Π.Ε.Λ.
Όπως φαίνεται,από τα έγγραφα που δημοσιοποιούμε, η μόνη άδεια που υπάρχει είναι αυτή την οποία έδωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΛ Κος Γρανίτσας, ο οποίος υπογράφει παράλληλα και την σύμβαση εκμίσθωσης του Λούνα Παρκ στον χώρο της έκθεσης αντί μισθώματος 20.050 ευρώ!
Στο έγγραφο της σύμβασης παρατηρούμε επίσης πως υπάρχει σαφής όρος που αναφέρει πως ο μισθωτής είναι ''αυτός που ευθύνεται σε περίπτωση ατυχήματος στον χώρο'' όπου λειτουργεί το Λούνα Παρκ!

Το αλαλούμ συνεχίζεται με τις υποδείξεις του Συμβουλίου Επιθεώρησης Θεάτρων-Κινηματογράφων Νομού Φθιώτιδας για ''διερέυνηση του νομοθετικού πλαισίου'' καθώς και την πρόταση των υπηρεσιών του δήμου ''για σφράγιση της εγκατάστασης του Λούνα-Παρκ λόγω λειτουργίας αυτού άνευ σχετικής άδειας''.

Να υπενθυμίσουμε πως το θέμα ξεκίνησε μετά το τραγικό δυστύχημα στο Λούνα-Παρκ στο Ελληνικό Αττικής και την επείγουσα εγκύκλιο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς του κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας, για τη διεξαγωγή ελέγχων σε όλα τα λούνα παρκ, πίστες αυτοκινητιδίωνκ.λπ.

Στα πλαίσια αυτά διενεργήθη έλεγχος μετά από εντολή του κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας,όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και η λειτουργία του Λούνα-Παρκ χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας και ακολούθησαν το σχετικό έγγραφο προς τον Δήμο Λαμίας για επιβολή κυρώσεων,οι ενέργειες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καθώς και η ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Παναγιώτη Στασινού.

Υ.Γ.
Στα έγγραφα που δόθηκαν μετά την ερώτησή μας παρατηρούμε πως η επιχειρηματίας που μισθώνει τον χώρο είναι κάτοικος Χαΐδαρίου,ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός που βεβαιώνει την ασφάλεια των παιχνιδιών είναι κάτοικος Ωρωπού και ο Μηχανολόγος Ηλ/γος Μηχανικός που βεβαιώνει για την ομαλή λειτουργία του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού είναι κάτοικος Πετρούπολης.

Χωρίς καμία διάθεση τοπικισμού αλλά με γνώση για το μεγάλο πρόβλημα στην αγορά και τους επαγγελματίες της Λαμίας θέλουμε να ρωτήσουμε τους υπεύθυνους της ΠΕΛ αν πέρασε ποτέ από τον νου τους να χρησιμοποιήσουν για τα παραπάνω επαγγελματίες από την πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου