Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Γιώργος Καλλιώρας:το πρόγραμμά μου για την Λυγαριά

του Γιώργου Καλλιώρα
Αγαπητοί συγχωριανοί έμεινε μια εβδομάδα ακόμη για να αποφασίσουμε σε ποιον θα δώσουμε το δικαίωμα να μας καθορίσει την τύχη της μικρής κοινωνίας μας . 
Όπως ήδη έχω αναφέρει στις επόμενες εκλογές θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κοροϊδία που υφιστάμεθα χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις αλλά και από τους ντόπιους αιρετούς. Την επόμενη Κυριακή είναι η ευκαιρία να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας επιλέγοντας ανθρώπους που δεν είναι του συστήματος γιατί δεν τους χρειαζόμαστε πια και να στείλουμε στα σπίτια τους ακατάλληλους υποψήφιους γιατί επίσης δεν τους χρειαζόμαστε. 
Πρέπει να σταματήσουμε να ψηφίζουμε αδέλφια, ξαδέλφια, κουνιάδια και γνωστούς επειδή τους έχουμε υποχρέωση και να καταλάβουμε ότι πρέπει να ψηφίσουμε τους ικανότερους, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο.
Εδώ και μια εβδομάδα έχω ανακοινώσει το πρόγραμμα μου σαν υποψήφιος τοπικός σύμβουλος.

Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτά, εάν και εφόσον εκλεγώ, δεσμεύομαι για τα παρακάτω:

- Καταγραφή όλων των προβλημάτων του χωριού με ευθύνη Επιτροπής κατοίκων, τα οποία θα προσπαθήσω να προωθήσω για την διεκπεραίωση τους
- Κοστολόγηση - εννοείται κατά προσέγγιση - των αναγκαίων έργων, για να φανούν οι δυνατότητες και το χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων.
- Συνέλευση των κατοίκων μια φορά το μήνα για την ενημέρωση τους σχετικά με την πρόοδο των θεμάτων και ότι άλλο που θα προκύπτει στην πορεία. Εδώ θέλω να τονίσω ότι όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται από την ολομέλεια των κατοίκων και μόνο.
- Στα πλαίσια της διαφάνειας, όλα τα πεπραγμένα, οικονομικά και μη, θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. Τα οικονομικά της Κοινότητας θα ελέγχονται από αρμόδια επιτροπή κατοίκων .


Προβλήματα που θεωρώ ότι έχουν προτεραιότητα:
1. Το δίκτυο αποχέτευσης και η μεταφορά των λυμάτων
2. Το δίκτυο ύδρευσης από τον Γοργοπόταμο
3. Η πύκνωση των δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ
4. Ο δρόμος Λαμίας - Λυγαριάς
5. Το οδικό επίσης δίκτυο Λυγαριάς – Λιανοκλαδιού, Λυγαριάς – Στύρφακας, Λυγαριάς – Καλαμακίου
6. Ο αναδασμός
7. Η καθαριότητα και η αποκομιδή των σκουπιδιών
8. Η ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου
9. Η δημιουργία Συλλόγου και Συνεταιρισμού Γυναικών
10. Πρόταση στον ΟΣΕ για δρομολόγιο προαστιακού σιδηροδρόμου Στυλίδα-Λαμία -Λυγαριά. Λυγαριά-Λαμία-Στυλίδα.
11. Δημιουργία πάρκου αναψυχής στον Ξηριά,


Κοινωνική πολιτική 
Λόγω της οικονομικής κρίσης βλέπουμε πως πολλοί συγχωριανοί μας έχουν περιέλθει σε δεινή κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να υπάρξει μια πρόνοια κατά προτεραιότητα. Πέραν των άλλων και σε μια φιλόδοξη προοπτική, θα μπορούσε να γίνει ένας χώρος, στον οποίο να βρίσκουν δωρεάν, ή με μικρή αμοιβή, στέγη, παρέα, ζεστασιά, φαγητό, καφέ, αναψυκτικά, ψυχαγωγία οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς, οι ανήμποροι γενικά, όσοι δεν έχουν συγγενείς και οι οικονομικά ασθενέστεροι συγχωριανοί μας.
Όμως πέρα από αυτά μια σύγχρονη κοινωνία έχει και άλλες σοβαρές ανάγκες οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν παραμεληθεί και πρέπει να δοθεί από εμάς η δέουσα σημασία όπως θέματα που αφορούν τον πολιτισμό ,την παιδεία, τον αθλητισμό , την κοινωνική πολιτική, τους νέους ,τον εθελοντισμό ,την καθαριότητα κλπ 


Αγαπητοί συγχωριανοί μέχρι σήμερα δεν ζήτησα από κανέναν να με ψηφίσει δεν θέλω χάρες, αλλά και επειδή δεν αποδέχομαι τον μέχρι σήμερα απαράδεκτο τρόπο αλίευσης ψηφοφόρων. Την στιγμή όμως που είμαι υποψίας σύμβουλος για το χωριό μας έχω απαίτηση όλοι σας να διαβάσετε το πρόγραμμα μου να το συγκρίνεται με το πρόγραμμα των άλλων υποψήφιων και αν μου έχετε εμπιστοσύνη μένα τότε να με ψηφίζεται.
Επίσης θα ήθελα να λάβετε υπόψη σας το εξής. Το παραπάνω πρόγραμμα βγαίνει έπειτα από τον σεβασμό απέναντι στην τοπική κοινωνία και το αίσθημα ευθύνης που απορρέει από τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας μας.
Για το καλό του χωρίου μας καλή επιτυχία στον αξιότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου