Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τελεσίγραφο στους δήμους για επισκευές στις παιδικές χαρές έως 30 Ιουνίου

Την πραγματοποίηση δαπανών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, στις παιδικές χαρές για την ασφάλεια των παιδιών προτάσσει ο υπουργός Εσωτερικών με κατεπείγον έγγραφό του προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους δήμους της χώρας.
Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014, οι δήμοι οφείλουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.

Να θυμίσουμε τις δύο ερωτήσεις που κατέθεσε η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η πρώτη στις 15 Απριλίου 2011 για τις προδιαγραφές και η δεύτερη στις 8 Νοεμβρίου 2012 για την καταλληλότητα των παιδικών χαρών της Λαμίας,την διαδικασία που ακολουθεί ο δήμος για την πιστοποίηση καθώς και για το έργο της Επιτροπής Παιδικών Χαρών που υποτίθεται πως λειτουργεί για τους παραπάνω σκοπούς.

Σύμφωνα
με την παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, τα δημοτικά συμβούλια αποφασίζουν μόνο για θέματα που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, ο κ. Μιχελάκης κρίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον και γι' αυτό επιτρέπει τις δαπάνες προκειμένου να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους έως τις 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι με έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός την 1η Μαΐου, ζητούσε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου