Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας στο Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6937378138 6932837696


Λαμία, 6 Απριλίου 2014


Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, στα πλαίσια του «Lets Do It”,
καθάρισε τον ευρύτερο χώρο του Μνημείου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες
----------------------------------

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας συμμετέχοντας στην διεθνή εθελοντική καμπάνια «Lets Do It”, πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή την προγραμματισμένη δράση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου και της ευρύτερης περιοχής του Μνημείου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Οι εθελοντές - μέλη και φίλοι της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών -  μέσα σε μια ιδιαίτερα ανοιξιάτικη μέρα, συγκέντρωσαν σημαντική ποσότητα σκουπιδιών και, τελειώνοντας, ξεναγήθηκαν στο Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών από την υπεύθυνη του Μουσείου κυρία Συλεούνη

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ενεργών Πολιτών Παναγιώτης Στασινός τόνισε πως «η περιοχή των Θερμοπυλών και το Μνημείο του Λεωνίδα είναι γνωστή διεθνώς και δέχεται καθημερινά πολλούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και ξένους. Είναι ένα παγκόσμιο όνομα, πάνω στον άξονα της Εθνικής Οδού και στο κέντρο της Ελλάδας, δίπλα στις διεθνώς αναγνωρισμένες Ιαματικές Πηγές των Θερμοπυλών. Έχουμε υποχρέωση να την προστατέψουμε και να την αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ταιριάζουν οι εικόνες της εγκατάλειψης. Κι αυτό βαρύνει όλους μας, με κύρια ευθύνη των τοπικών ηγεσιών αλλά και της κυβέρνησης. Μπορεί να λέμε σήμερα με ευκολία “όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει”, αλλά οι εικόνες των Ιαματικών Πηγών είναι ένα αδιάψευστο στοιχείο της παρακμής της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και είναι μέρος των αιτιών που μας οδήγησαν στη σημερινή γενικευμένη κρίση. Πριν μερικά χρόνια η περιοχή ήταν πόλος έλξης τουριστών, λειτουργούσαν ξενοδοχεία, είχε ειδικά λουτρά για υδροθεραπεία και διατηρούσε μια φήμη.  Σήμερα όποιος περνάει, απλά κουνάει το κεφάλι…»

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας θα συνεχίσει τέτοιες δραστηριότητες και σε άλλους τομείς της εθελοντικής δράσης.


Η Επιτροπή Τύπου

Φωτογραφίες απο την εθελοντική δράση μπορείτε να δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου