Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Βιογραφικό Υποψηφίων Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας: Καλοδήμος Δημήτρης

Γεννήθηκα το 1961 στη Στυλίδα . Το 2003 παντρεύτηκα την Ιωάννα Ξηρομερίτου καθηγήτρια Πληροφορικής με την οποία αποκτήσαμε δύο παιδιά  , το Γιάννη και τη Βασιλική , ηλικίας σήμερα 10 και 7 χρονών και από τότε ζω μόνιμα στη Λαμία.
Τελείωσα το Δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο στη Στυλίδα.  Το 1984 αποφοίτησα από το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο «Λίαν Καλώς» (το πτυχίο μου).
Το 2007 πέρασα στο ΤΕΙ Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Λαμίας με τη διαδικασία των κατατακτήριων  εξετάσεων.
Από το 1986 έως το 1998 ήμουν ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Μ.Ε στη Στυλίδα . Εκλέχτηκα  στο  1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φροντιστών Φθιώτιδας στη θέση του Αντιπροέδρου.
Από  το 1998 μέχρι σήμερα είμαι μόνιμος Καθηγητής στη Μ.Ε με την ειδικότητα του Φυσικού.
Όλα αυτά τα χρόνια έχω υπηρετήσει σε: Γυμνάσια , Λύκεια,  και Γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.  Από το 2005 μέχρι σήμερα ασχολούμαι με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό σε Γραφείο ΣΕΠ και στο ΚΕΣΥΠ Λαμίας ως Ειδικός Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης .
Το 2007 η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης μου αποδίδει έπαινο όπου με «τιμά και ευγνωμονεί για  την πολύτιμη προσφορά μου στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Το 2010 παίρνω το  1ο Βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων ως διαχειριστής του site της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας http://didefth.gr ( το βραβείο μπορείτε να δείτε εδώ και η απονομή εδώ )
Εδώ και χρόνια είμαι διαχειριστής των εξής sites:
α]του μοναδικού site στη Ελλάδα με θέμα την ηχορύπανση http://ixoripansi.gr/
β] του http://www.ekatanalotis.gr/που ασχολείται με την ενημέρωση και την προστασία των καταναλωτών.
γ]του  http://sep4u.gr/ με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό
δ]του http://didefth.gr/ site της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας
Έχω γράψει πολλά άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την παιδεία , την πολιτική , την ηχορύπανση , την προστασία του καταναλωτή , την ηλεκτρονική διακυβέρνηση , σχέση πολίτη κράτους  κ.α  Στο διάλογο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Υπουργείου Εσωτερικών είχα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση με Ελεύθερο και Ανοικτό Λογισμικό  για τη διαχείριση Παραπόνων – Προτάσεων – Αιτημάτων. Η πρόταση είναι αναρτημένη στη διεύθυνση :http://labs.opengov.gr/2009/12/24/556 και η εφαρμογή εδώ  http://ekatanalotis.gr/ost/
Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 ήμουν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΠΕΠΛΑ.
Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκα τακτικό μέλος της επιτροπής Εκπαίδευσης  και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Εμπορίου.
H απόφαση για την Επιτροπή Εκπαίδευσης εδώ.

Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά δεν είναι ένας βέβαια αλλά πολλοί αναφέροντας χαρακτηριστικά μερικούς :
-η δυσκολία μετακίνησης στα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους λόγω της κατάληψης μεγάλου μέρος των κοινοχρήστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα , εμπορεύματα , αυτοκίνητα , δίκυκλα κλπ
-Οι παρατημένες , κατεστραμμένες και βρώμικες παιδικές χαρές.
-Η ανυπαρξία ελεύθερων χώρων και δραστηριοτήτων για παιδιά.
-Η βρώμικη πόλη.
-Η ανυπαρξία οργανωμένου τρόπου επικοινωνίας και λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στους Δημότες της.
-Η περιφρόνηση των οργάνων διαβούλευσης του νυν Δημάρχου μας οδήγησε (18μέλη της ΠΕΠΛΑ) σε παραίτηση καθώς οι περισσότερες από τις δεκαέξι επιτροπές δεν συνεδρίασαν ούτε μία φορά. Συμμετείχα σε δύο επιτροπές(εκπαίδευσης και εμπορίου) που δεν συνεδρίασαν ποτέ.
Πιστεύω ότι η λύση στα παραπάνω προβλήματα είναι οι ενεργοί πολίτες.
Σας καλώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας ώστε όλοι μαζί να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου