Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ας διώξουμε επιτέλους τα φαντάσματα του παρελθόντος (του Κωνσταντίνου Μπαλατσούρα)

Του Κωνσταντίνου Μπαλατσούρα
Αλήθεια με τι περισσό θάρρος ο Δήμαρχος Κος Κοτρωνιάς ξαναζητάει την ψήφο των δημοτών;
Δεν του έφτασαν φαίνεται 16 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσει το αγαστό έργο του; Και να τι κατάφερε έως τώρα:

Το κυκλοφοριακό παραμένει άλυτο, οι χώροι πράσινου είναι ανύπαρκτοι για την πόλη, από τσιμέντο χορτάσαμε, για να μην μιλήσουμε για περιαστικό άλσος στην κοιλάδα του Σπερχειού, που πολύ εύκολα θα είχε υλοποιηθεί στη θέση Λογγός στις Μεξιάτες.
Να πούμε για το πανεπιστήμιο που δεν ευοδώθηκε, για τις δημόσιες υπηρεσίες που η μία μετά την άλλη εγκαταλείπουν τη Λαμία και πάνε σε γειτονικές πόλεις; Να μιλήσουμε για τους ελάχιστους χώρους άθλησης, για τις μεγαλόσχημες εξαγγελίες του δημάρχου για κλειστό κολυμβητήριο κ.α. Να πούμε για τα πεζοδρόμια που στο κέντρο ξηλώνονται και ξαναστρώνονται ενώ στις συνοικίες περιμένουν ακόμα τον εργολάβο.

Να πούμε για τη συλλογή απορριμμάτων που η συχνότητα τους όλο και αραιώνει (μία φορά την εβδομάδα στα χωριά), ενώ οι φόροι των πολιτών προς το δήμο αυξάνονται. Ή τα ανακυκλώσιμα υλικά που καταλήγουν στη χωματερή χωρίς ποτέ να ανακυκλωθούν. Να μιλήσουμε για τα πολιτιστικά δρώμενα που είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα; Για τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά;

Ίσως είναι λίγο σκληρά όλα αυτά που περιγράφω μα είναι δυστυχώς αληθινά. Πηγαίνετε στις γειτονικές πόλεις και ειλικρινά θα ντραπείτε για τη Λαμία μας.

Βεβαίως και υπάρχει ελπίδα. Τα πράγματα θα διορθωθούν μόνο αν ο δημότης πάρει την υπόθεση στα χέρια του, τα έως τώρα παθήματα ας μας γίνουν μαθήματα. Χρειάζεται πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, χρειάζεται να δουλέψουμε συλλογικά, χρειάζονται νέα πρόσωπα και νέες ιδέες να υλοποιήσουμε. Εμείς στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας αυτό ακριβώς κάνουμε, χρειαζόμαστε τη βοήθεια, την συμμετοχή του απλού πολίτη. Τα κοινά δεν είναι για τους λίγους εκλεγμένους αλλά για όλους τους δημότες.

Ας διώξουμε επιτέλους τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Όλοι μαζί μπορούμε και θα πετύχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου