Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Υποψήφιοι Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας:Γιώργος Καλλιώρας


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ
Υποψήφιος Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Λυγαριάς
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας
Υποψήφιος Δήμαρχος
Παναγιώτης Στασινός

Αγαπητοί συγχωριανοί,
Για όσους δεν με γνωρίζετε, είμαι ο Γιώργος Καλλιώρας και έχω μεγαλώσει στην Λυγαριά Λαμίας. Είμαι απόστρατος αξιωματικός Π.Ν. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας.

Είμαι ιδρυτικό μέλος και τέως πρόεδρος του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Λυγαριάς. Δημιουργός και διαχειριστής της ιστοσελίδας της Λυγαριάς:http://clubs.pathfinder.gr/Lygariaclud στην οποία μπορεί να βρει κανείς στοιχεία που αναφέρονται στην ιστορία του χωριού μας, τα λαογραφικά χαρακτηριστικά του, τη θρησκευτική παράδοση, στατιστικά στοιχεία, ονοματολογία, ιδιοκτησιακά κλπ

Άρθρα για τη Λυγαριά:
Περί ορίων μεταξύ Υπατιέων και Λαμιέων ο λόγος
http://clubs.pathfinder.gr/Lygariaclud/925909?action=gbook_del&ak=b824ab016418be56&entry=982364
Παλιόκαστρο Της Λυγαριάς
http://clubs.pathfinder.gr/Lygariaclud/268067
Εκκλησία
http://clubs.pathfinder.gr/Lygariaclud/268063
Γάμοι Της Λυγαριάς
http://clubs.pathfinder.gr/Lygariaclud/268064

Παίρνω το θάρρος και ζητάω την ψήφο σας για μια καλύτερη Λυγαριά, με συνειδητοποιημένους ενεργούς πολίτες, σε ένα καθαρό χωριό, που οι πολίτες συλλογικά θα αποφασίζουν το καλό του χωριού τους, με αξιοκρατία, αξιοπρέπεια για όλους, διαφάνεια, χωρίς κομματικούς περιορισμούς και αυταρχικές παρεμβολές.

Αρχές μου: Αξιοκρατία, αξιοπρέπεια για όλους, διαφάνεια, κοινωνική προσφορά και εθελοντισμός.

Αγαπητοί συγχωριανοί,
Πιστεύω ότι οι εποχές πλέον έχουν αλλάξει• και πρέπει κι εμείς, ακλουθώντας τα μηνύματα των καιρών, να αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης της μικρής μας κοινωνίας. Εκτιμώ ότι το υφιστάμενο προεδροκεντρικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του χωριού.

Ο πρόεδρος δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να λύνει μόνος του τα προβλήματα του χωριού, σύμφωνα μόνο με την δική του κρίση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την γνώμη της πλειοψηφίας των κατοίκων.

Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτά, εάν και εφόσον εκλεγώ, δεσμεύομαι για τα παρακάτω:
- Καταγραφή όλων των προβλημάτων του χωριού με ευθύνη Επιτροπής κατοίκων, τα οποία θα προσπαθήσω να προωθήσω για την διεκπεραίωση τους
- Κοστολόγηση - εννοείται κατά προσέγγιση - των αναγκαίων έργων, για να φανούν οι δυνατότητες και το χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων.
- Συνέλευση των κατοίκων μια φορά το μήνα για την ενημέρωση τους σχετικά με την πρόοδο των θεμάτων και ό,τι άλλο που θα προκύπτει στην πορεία.
- Στα πλαίσια της διαφάνειας, όλα τα πεπραγμένα, οικονομικά και μη, θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. Τα οικονομικά της Κοινότητας θα ελέγχονται από αρμόδια επιτροπή κατοίκων .

Προβλήματα που θεωρώ ότι έχουν προτεραιότητα:
1. Το δίκτυο αποχέτευσης και η μεταφορά των λυμάτων
2. Το δίκτυο ύδρευσης από τον Γοργοπόταμο
3. Η πύκνωση των δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ
4. Ο δρόμος Λαμίας - Λυγαριάς
5. Το οδικό επίσης δίκτυο Λυγαριάς – Λιανοκλαδίου, Λυγαριάς – Στύρφακας, Λυγαριάς – Καλαμακίου
6. Ο αναδασμός
7. Η καθαριότητα και η αποκομιδή των σκουπιδιών
8. Η ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου
9. Η δημιουργία Συλλόγου και Συνεταιρισμού Γυναικών

Κοινωνική πολιτική
Λόγω της οικονομικής κρίσης βλέπουμε πως πολλοί συγχωριανοί μας έχουν περιέλθει σε δεινή κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να υπάρξει μια πρόνοια κατά προτεραιότητα. Πέραν των άλλων και σε μια φιλόδοξη προοπτική, θα μπορούσε να γίνει ένας χώρος, στον οποίο να βρίσκουν δωρεάν, ή με μικρή αμοιβή, στέγη, παρέα, ζεστασιά, φαγητό, καφέ, αναψυκτικά, ψυχαγωγία οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς, οι ανήμποροι γενικά, όσοι δεν έχουν συγγενείς και οι οικονομικά ασθενέστεροι συγχωριανοί μας.

Επικοινωνία
ΤΗΛΕΦΩΝΑ Κιν. 6983769535 e-mail: olykos2000@yahoo.com

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/4/14, 12:31 π.μ.

    Καλη επιτυχια στην ΠΕΠΛΑ καλη επιτυχια και σε σενα προσωπικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλη επιτυχια ....... !!!!!! να βγεις και να προσπαθήσεις για το καλο ολων .... !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή