Τρίτη 8 Απριλίου 2014

"Η ομορφιά της Αστρονομίας" στο 5ο Λύκειο Λαμίας.

Την ομορφιά της Αστρονομίας διαμέσου των αιώνων και την αρχέγονη περιπλάνηση του ανθρώπινου νου στην ουράνια σφαίρα, μέσα από τα μαγευτικά μονοπάτια της ελληνικής μυθολογίας, παρουσίασε σε δύο διαδοχικές εκδηλώσεις, στο 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας το μεσημέρι και στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου 2014, ο λαμπρός επιστήμονας, γνωστός συγγραφέας και εξαιρετικός ομιλητής κ. Στράτος Θεοδοσίου που διετέλεσε αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Γοητευμένοι από τον συναρπαστικό λόγο του ομιλητή, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και κοινό ταξίδεψαν μαζί του στους μυθικούς κόσμους του έναστρου ουρανού, υποβάλοντας σωρεία σχετικών ερωτήσεων που με εκπληκτική άνεση και κατανοητό λόγο απαντήθηκαν από τον κ. Θεοδοσίου.
Τιμητική η παρουσία του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλία Παλιαλέξη και του Αντιδημάρχου Λαμίας κ. Σπύρου Ηλιόπουλου.
Με τις ομιλίες αυτές έκλεισε ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων “Ανοιξη και Μαθηματικά” που διοργάνωσε το 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, σε συνεργασία με το παράρτημα Φθιώτιδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τον Σχολικό Σύμβουλο των Μαθηματικών κ. Δ. Σπαθάρα και το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, και με την οικονομική στήριξη του γραφείου Europe Direct.
Το 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας ευχαριστεί όλους όσοι συνεργάστηκαν και υποστήριξαν με κάθε τρόπο τις εκπαιδευτικές και ενημερωτικές πρωτοβουλίες του.


Η Διεύθυνση του 5ου ΓΕΛ Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου