Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Με την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών στις εκλογές ο Γιάννης Στρωματιάς

O Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Aντιπολίτευσης με τον συνδυασμό ''Δύναμη Αλλαγής για την Λαμία'', Γιάννης Στρωματιάς με μια αναλυτική επιστολή προς τα ΜΜΕ εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών,με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο ,επίσης Δημοτικό Σύμβουλο, Παναγιώτη Στασινό.

Εμείς τον ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που κάνει στην παράταξή μας να συμμετέχει και να αγωνιστεί μαζί μας για μια καλύτερη Λαμία.
Η βοήθεια ενεργών αυτοδιοικητικών με ήθος,άποψη,ευθύτητα λόγου,ανιδιοτέλεια και αγάπη για την Λαμία ειναι πολύτιμη για ολους και δίνει στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών δύναμη και κουράγιο στην δύσκολη προεκλογική της προσπάθεια.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Γιάννη Στρωματιά:

Εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου του 2014 είχα από πολύ νωρίς κάνει πρόταση τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (25-11-2013 STAR ΚΕΝΤΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ – Γ. Σιμόπουλος) και (18-2-2014 LAMIA FM1 STEREO – Απ. Έλληνας) αλλά και με προσωπική μου ανάρτηση στο FB (26-2-2014), στους αγαπητούς μου συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής των προοδευτικών δημοτικών παρατάξεων (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΠΛΑ) κ. Μαρία Αντωνίου και κ. Παναγιώτη Στασινό, προκειμένου από κοινού και με τους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξής μου της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα ήταν μετά βεβαιότητας ανοιχτοί σε μια τέτοια προοπτική, να συγκροτήσουμε έναν ενιαίο και «μεγάλο» προοδευτικό συνδυασμό, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα δημιουργούσε αίσθηση στην κοινωνία της Λαμίας, θα αποτελούσε την εναλλακτική προοδευτική πρόταση και θα έθετε τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική αλλαγή στον Δήμο Λαμιέων, ο οποίος τόσο πολύ έχει υποβαθμιστεί από την μακροχρόνια κυριαρχία του Δημάρχου κ. Γεωργίου Κοτρωνιά.

Ατυχώς η παραπάνω πρότασή μου, που ήταν και απαίτηση της πλειοψηφίας των πολιτών της Λαμίας δεν ευοδώθηκε.

Οι δύο δημοτικές παρατάξεις,
όπως είναι τελικά γνωστό, κατέρχονται αυτοδύναμες στις δημοτικές εκλογές.

Η ευθύνη κατά τη γνώμη μου για τη μη ευόδωση της παραπάνω συνεργασίας βαρύνει τη πλειοψηφία των μελών της «Παρέμβασης Πολιτών», η οποία, όπως αποδείχθηκε, δεν συζήτησε ουσιαστικά και διεξοδικά με την «ΠΕΠΛΑ», αλλά και με πρόσωπα του ευρύτερου Κεντροαριστερού Χώρου, που έχουν ενεργό θεσμικό ρόλο στα δημοτικά πράγματα, όπως μέλη της παράταξής μου, της Μείζονος Μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Μετά από όλα αυτά τα δεδομένα η δημοτική μου Παράταξη απεφάσισε στα μέσα Φεβρουαρίου ομόφωνα την μη κάθοδό της στις εκλογές, αφήνοντας ελεύθερα τα μέλη της να επιλέξουν ατομικά το τι θα πράξουν.

Από την παραπάνω δημοτική μου Παράταξη τέσσερα μέλη της, άξιοι καθ’ όλα αγωνιστές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους οποίους συνεργάστηκα άψογα όλα αυτά τα χρόνια, απεφάσισαν να συνεργαστούν με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Νίκο Σταυρογιάννη. Η απόφασή τους είναι σεβαστή. Προσωπικά επιφυλάχτηκα να αποφασίσω εν καιρώ, αφού πραγματοποιήσω επαφές με τους φίλους μου και όσους υποψηφίους επιθυμούσα και έκρινα χρήσιμο.

Μετά από όλα τα παραπάνω πήρα την απόφαση να συνεργαστώ με τη Δημοτική Παράταξη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ» και τον επικεφαλής αυτής υποψήφιο Δήμαρχο, άξιο συνάδελφο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αγωνιστή και Δημοκράτη γιατρό, κ. Παναγιώτη Στασινό, θεωρώντας ότι οι αυτοδιοικητικές απόψεις τους βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μου, όσον αφορά ιδιαίτερα στην αδήριτη αναγκαιότητα για την ουσιαστική αλλαγή και όχι την απλή εναλλαγή προσώπων και παρατάξεων στον Δήμο, και ότι προς τούτο η υποστήριξή του και η εκλογή του θα είναι η πιο χρήσιμη και ορθή αυτοδιοικητικά, με δεδομένους τους υπάρχοντες συνδυασμούς, για την Κοινωνία των Πολιτών του Δήμου μας.

Ο Π. Στασινός και η Δημοτική Παράταξή του κατά την απερχόμενη Δημοτική περίοδο επέδειξε ήθος, αγωνιστικότητα, μεθοδικότητα, εργατικότητα, οργανωτικότητα και επιτέλεσε ουσιαστικό έργο ασκώντας, μεταξύ και άλλων δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την άποψή μου ουσιαστική, εποικοδομητική, με ρεαλιστικές προτάσεις και προς το συμφέρον του Δήμου μας και των δημοτών μας, χρήσιμη «αντιπολίτευση» απέναντι στην συντηρητική, ξεπερασμένη, κουρασμένη, φιλοκυβερνητική και ενίοτε έχουσα καθεστωτικά χαρακτηριστικά διοίκηση του απερχόμενου Δημάρχου κ. Γεωργίου Κοτρωνιά.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛ. ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου