Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Νέα Υόρκη: Προσοχή στο περιβάλλον, αλλά και στον συνάνθρωπο

Ένα νέο σχέδιο κάδων απορριμάτων στις ΗΠΑ, προβλέπει, πέρα από τα ήδη υπαρκτά δοχεία ανακύκλωσης και αποβλήτων, και μία θήκη για τα βρώσιμα αποφάγια τα οποία θα μπορούν να αποτελέσουν τροφή για τους άστεγους.
“Toss With Care” (Πέτα με προσοχή) είναι ένα καινοτόμο πρότζεκτ της Nicole Howell, φοιτήτριας στο Pratt Institute for Design της Νέας Υόρκης.
Αυτό που κάνει το σχέδιο της Howell τόσο σημαντικό είναι η απλότητά του. Χρησιμοποιώντας τους ίδιους πράσινους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στις γωνίες των δρόμων της Νέας Υόρκης, το κυκλικό σχήμα του “Toss With Care” είναι διαχωρισμένο σε τρία “τμήματα” και τοποθετείται στην κορυφή του υπάρχοντος δοχείου.

Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ του νέου σχεδίου με τον κανονικό κάδο, μπορεί να είναι οι σακούλες που απαιτούνται διότι το κάθε τμήμα χρειάζεται τη δική του σακούλα. Όσο για την αύξηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, υπάρχει τρόπος αυτές να επαναχρησιμοποιηθούν ή να αντικατασταθούν από ένα αφαιρούμενο δοχείο.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο σύστημα που θα μπορούσε να βοηθήσει τον άστεγο πληθυσμό (στη Νέα Υόρκη) και, παράλληλα, να συμβάλλει στη μείωση αποβλήτων, τα οποία καταλήγουν σε χωματερές.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου