Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετεχών στα σχολικά πρωταθλήματα της ΕΣΣΚΕ

δείτε φωτογραφίες εδώ
Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκαν τα ομαδικά και ατομικά περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας για το 2014.
Το Σάββατο 22/3/2014, διεξήχθησαν τα ομαδικά περιφερειακά πρωταθλήματα των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και Λυκείων και την Κυριακή 23/3/2014 τα ατομικά περιφερειακά πρωταθλήματα των νηπιαγωγείων, δημοτικών γυμνασίων και λυκείων σε 10 κατηγορίες και σύμφωνα με την προκήρυξη.
Σε αυτά συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τους νομούς Φθιώτιδας, Μαγνησίας. Ευρυτανίας, Βορ. Εύβοιας, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η μεγάλη σκακιστική γιορτή ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς, του πρόεδρου της ΕΣΣΚΕ κ. Παναγιώτη Στασινού ,γιατρού των αγώνων, της προέδρου του Σ.Σ. Λάρισας και δ/ντριας των αγώνων κ. Ασημίνας Ερκετζίκη και του οικοδεσπότη της διοργάνωσης δ/ντή του 4ου Δημοτικού σχολείου Τυρνάβου κ. Κων/νου Νάστα.

Παρόντες στα περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα
οι πρόεδροι των σκακιστικών συλλόγων της περιοχής ευθύνης της ΕΣΣΚΕ , η πρόεδρος της Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ, η πρόεδρος του ΣΟ.ΛΑΜΙΑΣ και Γεν. Γραμματέας της ΕΣΣΚΕ, ο πρόεδρος του Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, η πρόεδρος του Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ, ο έφορος του σκακιστικού τμήματος του «ΑΘΛΟΣ» ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ο πρόεδρος του Σ.Σ.ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ο αντιπρόεδρος της Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ, ο πρόεδρος του Σ. Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τύρναβου, οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού σχολείου Τύρναβου και πλήθος γονέων και συνοδών των μαθητών της Κεντρικής Ελλάδας.
Παρόν και το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Κων/νος Παπαδούλης ο οποίος και συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση.

Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών διαιτητών, αθλητών και μελών των σωματείων της περιοχής, με όλο το ΔΣ της Ένωσης βοήθησαν και εργάστηκαν 3 ημέρες στην τοποθέτηση και κατανομή του σκακιστικού υλικού και του αριθμού των συμμετεχόντων , στις αίθουσες του σχολείου, στις εγγραφές , στις κληρώσεις, στην διαιτησία, για πρώτη φορά με βοηθούς 20 περίπου εθελοντές μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού σχολείου, που συμμετείχαν με μεγάλη χαρά, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, στην ομάδα των διοργανωτών.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί πανελλαδική καινοτομία και τα σωματεία μέλη της ΕΣΣΚΕ, φιλοδοξούν να συνεχιστεί στις σχολικές διοργανώσεις. Είναι σημαντικό οι μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι είναι αθλητές σε σκακιστικά σωματεία, να αποτελούν τους οικοδεσπότες και τους διοργανωτές των σχολικών πρωταθλημάτων σκάκι, να υποδέχονται στην σκακιστική οικογένεια τους μαθητές και τις μαθήτριες που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το πνευματικό παιχνίδι σκάκι να διαιτητεύουν στους αγώνες, να έχουν την γραμματειακή υποστήριξη , να διενεργούν τις κληρώσεις των συμμετεχόντων με τα εγκεκριμένα ηλεκτρονικά προγράμματα.
Τα σχολικά πρωταθλήματα σκάκι θα πρέπει να είναι μια σκακιστική γιορτή με πολλαπλές εκδηλώσεις , συζητήσεις, αναλύσεις παρτίδων, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους συνοδούς τους.

Συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές της μεγάλης αυτής σκακιστικής γιορτής που είναι οι ίδιοι οι μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών από τα νηπιαγωγεία έως και Λύκεια. Με την πεποίθηση ότι τα σχολικά πρωταθλήματα είναι μια μεγάλη σκακιστική γιορτή για όλους τους συμμετέχοντες, έχει αποφασισθεί από τη γενική συνέλευση της διοργανώτριας ΕΣΣΚΕ να μην ανακοινώνονται τα ονόματα των τελικών κατατάξεων των περιφερειακών πρωταθλημάτων, ώστε να διασφαλίζεται το περιεχόμενο και ο σκοπός των σχολικών σκακιστικών πρωταθλημάτων.
Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν οι γονείς και συνοδοί των μαθητών/τριών, τα μέλη των «Σαμαρειτών» του Ερυθρού Σταυρού που ήταν παρόντα και τις δύο μέρες, άγρυπνοι φρουροί της υγείας των παιδιών, συγχαρητήρια σε όλα τα ΜΜΕ που αφιλοκερδώς υποστήριξαν την διοργάνωση, αλλά και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν.

Το επόμενο σκακιστικό ραντεβού της ΕΣΣΚΕ θα είναι το « ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» που θα διεξαχθεί στην Φθιώτιδα το ερχόμενο Φθινόπωρο και αναλυτικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ένωσης www.esske.net

Γραμματεία ΕΣΣΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου