Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του δήμου Λαμιέων σχετικά με το κοινωνικό παντοπωλείο

O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν περίμενα ποτέ ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να παράγουν φθηνή πολιτική πάνω στην ανθρώπινη ανάγκη .

Δεν περίμενα ποτέ, ότι σε περιόδους έκφρασης αλληλεγγύης κάποιοι να βάζουν στόχο  να την απαξιώσουν και να την σταματήσουν.

Οι επιθέσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορεί να στοχεύουν τη Δημοτική Αρχή, μπορεί όμως να έχουν ως αποτέλεσμα, να ανακόψουν τη διάθεση των πολιτών της Λαμίας να προσφέρουν από το υστέρημά τους για την ανακούφιση των συνανθρώπων τους.

Θεωρώ, ότι τα υπονοούμενα, οι ατεκμηρίωτες αναφορές, τα φαιδρά σχόλια, είναι ενταγμένα σε μια λογική απαξίωσης και συρρίκνωσης της κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, είναι κατάκτηση για την Λαμία  και οι σκιές που κάποιοι  θέλουν να δημιουργήσουν δεν  το αγγίζουν.

Γι’ αυτό ενημερώνω ότι, παρά το γεγονός, ότι καμιά ανάθεση δεν έγινε, παρά το γεγονός, ότι μετά από δύο άγονους δημόσιους διαγωνισμούς, πήραμε απόφαση να κάνουμε και τρίτο διαγωνισμό, ήδη από χθες Παρασκευή, με το που υπήρξαν κάποιες αναφορές στο διαδίκτυο περί πιθανής δικαστικής έρευνας, παρά το γεγονός, ότι διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, απέστειλα προσωπική μου επιστολή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, με την  οποία  τον παρακαλώ να διερευνήσει σε όλα τα επίπεδα όποιες επώνυμες ή ακόμα ανώνυμες αναφορές, για την λειτουργία, τις προμήθειες και την διάθεση των ειδών από το  Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Συμβούλιο, λειτουργούν με πλήρη διαφάνεια, έχοντας ως γνώμονα την νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα προς όφελος των δημοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου