Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Επιστημονική Εκδήλωση για τον Καρκίνο της Μήτρας

«Τα Νεότερα Δεδομένα στην πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας «, θα είναι το θέμα της Επιστημονικής Ημερίδας –Εκδήλωσης που διοργανώνει Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας και η Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ( 19:30) και κύριοι ομιλητές θα είναι: ο Γυναικολόγος –Ογκολόγος και Λέκτορας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πανοσκάλτσης Θεόδωρος , και η Μπουραντά Παναγιώτα Μαιευτήρας – Γυναικολόγος.


«Ο καρκίνος του τραχήλου της Μήτρας , είναι ο τρίτος πιο συχνός γυναικείος καρκίνος μετά τον καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου και το 79% των περιπτώσεων που παρατηρείται σε αναπτυσσόμενες χώρες. Η ανάπτυξη εμβολίων ευρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και έτσι εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά πολύ η σχεδόν θα εξαφανισθεί ο καρκίνος τραχήλου τον 21πο αιώνα .Επίσης θα υπάρξει και μείωση άλλων καρκίνων που σχετίζονται με τον ιό των κονδυλωμάτων…» τονίζει ο καθηγητής Θοδωρής Πανοσκάλτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου