Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η εγκατάλειψη του Αγίου Λουκά

Εικόνες που μαρτυρούν εγκατάλειψη, αλλά και έλλειψη σεβασμού προς την ανθρώπινη ύπαρξη, είναι αυτές που θα αντικρύσει κανείς σε ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της Λαμίας, τον Άγιο Λουκά!
Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Άγιος Λουκάς, είναι μαζί με το Κάστρο, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην πρωτεύουσα της Ρούμελης, εκεί που μπορείς να πας έναν φιλοξενούμενο για να του δείξεις τις ομορφιές της πόλης σου.
Δυστυχώς η άλλοτε λαμπερή και πιο οργανωμένη παιδική χαρά της Λαμίας, που συμπλήρωνε την ομορφιά του χώρου, βρίσκεται στα χάλια που μαρτυρούν οι φωτογραφίες.
Κούνιες σπασμένες και επικίνδυνες, σκουπίδια παντού, περβάζια απεριποίητα και στην αρχή ένα περίπτερο - φάντασμα του ένδοξου παρελθόντος.


 Πριν βιαστούν ορισμένοι να κάνουν συνειρμούς προεκλογικούς για την ανάδειξη του θέματος, πρέπει να καταθέσουμε ότι ο Δήμος έχει προβλέψει την ένταξη της παιδικής χαράς του Αγίου Λουκά αλλά και πολλές ακόμη στο πρόγραμμα «Αστική αναζωογόνηση» από τον περασμένο Απρίλιο. Η κατασκευή αλλά και η συντήρηση τέτοιων χώρων πλέον είναι σχεδόν απαγορευτική για τους Δήμους λόγω των αυξημένων προδιαγραφών ασφαλείας που υποχρεώνει η ΕΕ. Αν και το ποσό που έχει ζητήσει ο Δήμος, έχει χαρακτηρισθεί κατ’ αρχήν εξωφρενικό από την αντιπολίτευση για να περάσει στο πρόγραμμα, εν τούτοις είναι γεγονός ότι  ο Δήμαρχος γνωρίζει το πρόβλημα και ψάχνει λύσεις να το αντιμετωπίσει, καθώς δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη παιδική - χαρά.

 Όμως οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και δεν χωρά καμία καθυστέρηση για την μερική έστω παρέμβαση της Δημοτικής αρχής, ώστε τουλάχιστον η εικόνα να μην προσβάλει τους επισκέπτες. Μπορούν και επιβάλλεται να γίνουν από σήμερα εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και τον καθαρισμό του χώρου.







Όσο για τα σκουπίδια…άλλη μία φορά ντροπή στους συμπολίτες μας για την επίδειξη της οικογενειακής τους αγωγής…

http://www.efthia.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου