Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Έρχονται οι ομάδες δράσεις σε τοπικό επίπεδο για την αποκατάσταση ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά

Στη σύσταση ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζουν και θα παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση του ρεύματος όπου χρειάζεται, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο σύσκεψης  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο υπό τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μανιάτη, και τη συμμετοχή του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.
«Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους», υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης την Παρασκευή το βράδυ προσθέτοντας ότι «σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση δημιουργούμε ειδικές ομάδες δράσης ώστε με διαφάνεια και ανθρωπιά να δοθούν λύσεις.

Δεν παραγνωρίζουμε τα χρέη και τα κόστη προς τη ΔΕΗ, όμως βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης. Ταυτόχρονα προχωρούμε σε όλες τις ενέργειες ώστε να δώσουμε με έκπτωση μέχρι 70% ηλεκτρικό ρεύμα σε όλες τις κοινωνικές δομές της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών που παρέχουν κοινωνικά συσσίτια, παντοπωλεία και φαρμακεία».

Όπως όλα δείχνουν, η πρωτοβουλία αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων. Οι περιπτώσεις αυτές εκτιμάται ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Επιπλέον, στις τοπικές επιτροπές θα συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της ΔΕΗ, εκπρόσωπος του δήμου και της περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται, ότι χτες, 4 δήμαρχοι ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να υπάρξει κάλυψη του κόστους επανασύνδεσης ρεύματος, με σκοπό να επιτραπεί στην Τ.Α., να ρυθμίζει χρέη και οφειλές φτωχών νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ. Πρόκειται για τους δημάρχους Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Περιστερίου και Καρπενησίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου