Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΣΕΠ από Δήμους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας

Νομοσχέδιο που θα προβλέπει τη σύναψη κοινωνικών συμπράξεων με επικεφαλής τους δήμους και σε συνεργασία με  όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει η θεσμοθέτηση του μηχανισμού και του τρόπου υλοποίησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και διευκρίνισε ότι οι δήμοι θα έχουν βασικό ρόλο στον εντοπισμό και την ενημέρωση των δικαιούχων.


Ειδικά για τις κοινωνικές συμπράξεις που θα γίνονται με επικεφαλής τους δήμους κ. Κερκέρογλου σημείωσε ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον ενιαίο σχεδιασμό των κοινωνικών δράσεων, την αύξηση του κοινωνικού ελέγχου και της κατανομής κοινωνικών κονδυλίων, ενώ οι  αυτοδιοικητικοί φορείς θα καλούν τους φορείς που επιθυμούν να ενταχθούν στην κοινωνική σύμπραξη να υπογράψουν το σχετικό πρωτόκολλο.

Πηγή     otanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου