Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Το πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές» Special Olympics και στη Λαμία!

Ως ένας αθλητικός, εκπαιδευτικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός χαρακτηρίζονται τα Special Olympics, ο οποίος στηρίζεται στον εθελοντισμό προσφέροντας τη δυνατότητα στα άτομα με διανοητική αναπηρία να αναπτυχθούν σωματικά αποκτώντας αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού μας περίγυρου.
Τα Special Olympics είναι το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα στον κόσμο, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 3,1 εκατομμύρια αθλητές σε 170 χώρες, οι οποίοι προπονούνται σε περισσότερα από 30 Ολυμπιακού τύπου, θερινά και χειμερινά αθλήματα.




Από τον Δεκέμβριο του 2012 το πρόγραμμα λειτουργεί και στη Λαμία στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας, στην Μεγάλη Βρύση κάθε Σάββατο και ώρα 11:00 – 12:30 π.μ  με την εθελόντρια προπονήτρια των Special Olympics κ. Ζωή Σύψα  η οποία είναι και καθηγήτρια φυσικής αγωγής με ιδιότητα στην ειδική αγωγή.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο  2 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας στη Μεγάλη Βρύση θα δώσει το «παρών»η υπεύθυνη του προγράμματος Special Olympics «Νεαροί Αθλητές»  κ. Ναταλία Ανδριανοπούλου.



Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» είναι οι ακόλουθοι:

- Να προσελκύσει παιδιά με διανοητική αναπηρία μέσα από αναπτυξιακά κατάλληλες δραστηριότητες και παιχνίδια σχεδιασμένα να προάγουν τη φυσική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

- Να καλωσορίσει τα μέλη των οικογενειών των παιδιών με διανοητική αναπηρία στο δίκτυο στήριξης των Special Olympics.

- Να ενημερώσει σχετικά με τις ικανότητες των παιδιών με διανοητική αναπηρία μέσα από συμμετοχή σε ομάδες ένταξης με συνομήλικους, επιδείξεις και άλλες εκδηλώσεις.



    Οι δεξιότητες του προγράμματος «Νεαροί Αθλητές»:
1. Περπάτημα και τρέξιμο

2. Ισορροπία και άλματα

3. Πιάσιμο και υποδοχή

4. Ρίψη

5. Χτύπημα

6. Λάκτισμα

7. Ανεπτυγμένες δεξιότητες


* Περισσότερα στοιχεία για τις δράσεις, αλλά και πληροφορίες για την ενίσχυση του αγώνα του οργανισμού, μπορείτε να βρείτε εδώ.

* Για περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του προγράμματος μπορείτε να επικοινωνείτε με τη κ. Ζωή Σύψα στο τηλέφωνο 6975722657.

scouter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου