Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ποιός ευθύνεται για τις ''εξαφανίσεις'' ζώων στο Κυνοκομείο Λαμίας;

Νέα επεισόδια έχουμε στην Λαμία με την λειτουργία του Κυνοκομείου Λαμίας αφού φαίνεται να έχουν ''εξαφανιστεί'' περί τα 120-150 ζώα τους τελευταίους μήνες.
Συγκεκριμένα κατά την απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μαρτίου 2013, ο υπεύθυνος Κος Μώρης μιλά για τον εγκλεισμό 370 αδέσποτων τα οποία φιλοξενούνται κατά τον ίδιο σε άριστες συνθήκες με πολύ καλή περιποίηση και ιατρική φροντίδα.

Λίγους μήνες μετά οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή την στιγμή τα ζώα είναι 200-250. Αυτό σημαίνει πως μόλις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και παρά τις τόσο ''ωραίες'' συνθήκες φιλοξενίας που περιγράφονται,έχουν ''χαθεί'' 120-170 σκυλιά.

Με δεδομένο πως δεν έχουν ανακοινωθεί απελευθερώσεις, όπως ρητά αναφέρει η νομοθεσία ,τότε εύκολα κανείς συμπεραίνει πως υγιή ζώα πεθαίνουν έγκλειστα στο Κυνοκομείο Λαμίας, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις καταγγελίες των Πανελλήνιων Φιλοζωικών Σωματείων πως η συγκεκριμένη δομή είναι ανάμεσα σε εκείνες που ντροπιάζουν την Ελλάδα και προσβάλουν την Φιλοζωία.

Ακούστε τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την 20η Μαρτίου 2013:





Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Lamiareport για τις εξαφανίσεις των ζώων:

Τι συμβαίνει στο κυνοκομείο Λαμίας; - Καταγγελίες για απαράδεκτες συνθήκες και εξαφανίσεις σκυλιών

- Μόνο στα χέρια δεν ήρθαν στην επιτροπή του Δήμου
- Σοβαρές καταγγελίες της προέδρου του Φιλοζωικού μπροστά στη κάμερα
- Τριτοκοσμικές και απαράδεκτες συνθήκες καταγγέλλουν οι Πανελλαδικές οργανώσεις
- "Ο Δήμος Λαμίας είναι πρωτοπόρος στην προστασία των αδέσποτων"(!) λέει ο Δήμαρχος Γ. Κοτρωνιάς

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Δημοτική αρχή έχει καταγγελθεί για το "μπάχαλο" που επικρατεί στο κυνοκομείο της Λαμίας.

Μόνο ο Δήμαρχος τα βλέπει όλα καλά και ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από το Δήμο Λαμίας, ο οποίος μάλιστα είναι "πρωτοπόρος στην προστασία των αδέσποτων", όπως θα τον ακούσετε να λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι Πανελλήνιες Φιλοζωικές Οργανώσεις καταγγέλλουν ότι το Δημοτικό κυνοκομείο Λαμίας είναι ένα από εκείνα που αποτελούν ντροπή για τη χώρα μας (διαβάστε σχετικά).

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport στη συνάντηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο δήμο για την συγκρότηση ειδικής επιτροπής για το κυνοκομείο,
στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του φιλοζωικού Φθιώτιδας, έγινε χαμός και μόνο ξύλο που δεν έπαιξαν.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι κλήθηκε ακόμα και η αστυνομία για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Εξαφανίζονται τα σκυλιά
Αίτια η εξαφάνιση μεγάλου αριθμού σκυλιών από το κυνοκομείο κάτω από περίεργες συνθήκες. Πριν από λίγο καιρό μιλούσαμε για περισσότερα από 400 σκυλιά. Μετά από λίγο καιρό γινόταν λόγος για 300 και τώρα για 250.

Τα μέλη του φιλοζωικού ζητούσαν επίμονα να μάθουν τι απέγιναν τα αδέσποτα που εξαφανίστηκαν, ενώ απείλησαν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυνοκομείο Λαμίας έχει άδεια για ΜΟΝΟ 4 σκυλιά, ενώ και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες καταγγελίες για περίεργες εξαφανίσεις, όταν και πάλι ο αριθμός των αδέσποτων που είχε συγκεντρωθεί ήταν πολύ μεγάλος.

Πριν από λίγες ημέρες με αφορμή την αντιπαράθεση που υπήρξε για το "σπίτι κυνοκομείο" στις Κομποτάδες η πρόεδρος του Φιλοζωικού Αγγέλα Μπαρτσιώκα, έκανε σοβαρές καταγγελίες για το κυνοκομείο Λαμίας στη κάμερα του LamiaReport:

Δείτε τι είπε:




Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, μιλώντας πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έδειξε να είναι "εκτός τόπου και χρόνου", αφού παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να χαρακτηρίσει το δήμο Λαμίας "πρωτοπόρο στην προστασία των αδέσποτων".

Δείτε το βίντεο:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/11/13, 3:12 μ.μ.

    ΖΩΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ.......ΑΥΤΟ ΤΟ 'ΧΕΙ ΨΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή