Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: πρώτα οι νέοι

Περίπου ένας νέος στους τέσσερις είναι άνεργος στην Ευρώπη σήμερα και σε ορισμένες χώρες το ποσοστό φθάνει ένα εφιαλτικό 60%. Οι αριθμοί μιλούν και την Τρίτη, η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του ΕΚ ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανεργία των νέων. Ειδικά να δοθεί χώρος στην Εγγύηση για τους Νέους και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, τώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο από το οποίο αντλούν κονδύλια, ετοιμάζεται για την περίοδο 2014-2020. Περισσότερα στο γράφημά μας.


Κύριος στόχος της Πρωτοβουλίας Απασχόλησης, μετά τις τροπολογίες των ευρωβουλευτών θα είναι οι άνεργοι ηλικίας 15 ως 30 ετών και μένουν σε περιφέρειες στις οποίες η ανεργία των νέων υπερβαίνει το 20% και κεντρικό εργαλείο θα είναι η "Εγγύηση για τους Νέους".

Η "Εγγύηση" την οποία έχει προωθήσει ιδιαίτερα το ΕΚ είναι η παροχή σε κάθε νέο θέση απασχόλησης ή κατάρτισης μετά τέσσερις μήνες ανεργίας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Το Ταμείο, το παλαιότερο από τα ευρωπαϊκά ταμεία, είναι το βασικό εργαλείο της Ένωσης για την προώθηση της απασχόλησης, τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ποιότητας της εργασίας καθώς και για τη βελτίωση της κινητικότητας των εργαζομένων από χώρα σε χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου