Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Αντιδράσεις και καταγγελίες για πεζοδρόμιο στο κέντρο της Λαμίας

Πολλές αντιδράσεις και καταγγελίες έχει προκαλέσει η διαπλάτυνση τμήματος πεζοδρομίου στην γωνία Αινιάνων και Διάκου στην Λαμία.
Διαβάστε μια από τις επιστολές που λάβαμε:

''Με περιέργεια παρατηρώ μέρες τώρα διαπλάτυνση πεζοδρομίου στη γωνία ΑΙΝΙΑΝΩΝ κ ΔΙΑΚΟΥ. Επειδή και στο σχολείο μας ζητάμε διαπλάτυνση 4-5 μ για να κινούνται τα παιδιά μας με ασφάλεια, η δικαιολογία του ΔΗΜΟΥ ήταν πάντα, δεν υπάρχουν χρήματα,χάνονται θέσεις παρκιν, γκρινιάζουν οι περίοικοι που δεν έχουν που να παρκάρουν,παρατηρώ ότι ετοιμάζεται να ανοίξει μαγαζί, μάλλον ΚΑΦΕ και ω τι θαύμα, ο ΔΗΜΟΣ στην υπηρεσία ιδιώτη για ΤΖΑΜΠΑ πεζοδρόμια 2,5 μέτρα!
Δηλαδή όποιος ανοίγει μαγαζάκι, ζητά ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙ? Με ποια δικαιολογία κατασκευάζονται διαπλατύνονται πεζοδρόμια ? κατά παραγγελία?? πληρώνουμε τη βιτρίνα ιδιώτη?
Τελικά μόνο τα ΚΑΦΕ ευνοούνται σ αυτή την πόλη?''

Σε επικοινωνία μας με την Τεχνική Υπηρεσία, προς διερεύνηση της καταγγελίας, μάθαμε τα εξής:
-Η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στο συγκεκριμένο σημείο είχε αποφασιστεί από την Τεχνική Υπηρεσία,μαζί και με άλλες περιπτώσεις, για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πεζών στο κέντρο της πόλης
-Το τμήμα του πεζοδρομίου το κατασκεύασε με δικά του έξοδα και συνεργείο ιδιοκτήτης καταστήματος όπως ορίζει ο ισχύων κτηριοδομικός κανονισμός.Ο δήμος,σύμφωνα με τη Τεχνική Υπηρεσία, κατασκευάζει με δημοτικά έξοδα μόνο πεζοδρόμια τα οποία εξυπηρετούν κοινωφελείς ανάγκες.
-Το θέμα της πιθανής κατάληψης με τραπεζοκαθίσματα ,στο συγκεκριμένο σημείο, ελέγχεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νέο Κανονισμό Λειτουργίας Κοινόχρηστων χώρων και θα κριθεί αν υπάρξει αίτημα για χορήγηση άδειας από την αρμόδια υπηρεσία

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως τα μέτρα αποθάρρυνσης της χρήσης του αυτοκινήτου μέσα στην Λαμία μαζί με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων βοηθούν στην πιο εύκολη μετακίνηση των πεζών και δίνουν ''ανθρώπινη'' εικόνα στην πόλη μας, αυξάνοντας παράλληλα και την κάθε είδους οικονομική της δραστηριότητα.
Έτσι θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον κάθε τέτοια είδους κυκλοφοριακή παρέμβαση αλλά και θα αντιδράσουμε σε κάθε πιθανή προσπάθεια εκμετάλλευσης ζωτικού ωφέλιμου χώρου του δημότη.

Επειδή τέλος πραγματικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το μικρό πεζοδρόμιο που έχουν στην διάθεσή τους τα παιδιά του παρακείμενου σχολείου στην Αινιάνων, καλό θα είναι να μελετηθεί, από τις αρμόδιες υπηρεσίας η πρόταση για διαπλάτυνση του πεζοδρομίου μέχρι την είσοδο του σχολείου(εκτός από τις οριοθετημένες θέσεις για τα δίτροχα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου