Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η σημασία του να είσαι Έλληνας

Ένα βίντεο που μέσα σε 12 λεπτά δείχνει σε ολόκληρο τον κόσμο τι πρεσβεύει η λέξη Ελληνισμός, μας υπενθυμίζει γιατί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες Όταν μια προσπάθεια έχει αγάπη και μεράκι τότε έχει αυτό το αποτέλεσμα. Με αφορμή την εκδήλωση "Coming Together In Skokie: A Celebration of Greek Culture 2013" που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Skokie, έξω από το Σικάγο, Ελληνοαμερικανοί δημιούργησαν ένα 12λεπτο βίντεο.

 

What it means to Be Greek από stefanelonikitelo Σε αυτό, εννέα Ελληνοαμερικανοί μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, προσπαθώντας να εξηγήσουν το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Το βίντεο έχει τίτλο, "What it means to be greek"- "Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας" και δημιουργοί του είναι ο Ivan Silverberg και η Γεωργία Ταξάκη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010, με σκοπό να διερευνήσει σε βάθος μια διαφορετική κουλτούρα κάθε χρόνο. Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στη χώρα μας και την ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού μέσα από διάφορες συζητήσεις, τρόφιμα, Ελληνικές ταινίες, μουσική και χορό.
Στο μικρο Skokie κατοικούν περίπου 60.000 κόσμου και είναι ένα πρότυπο πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της εκδήλωσης Coming Together In Skokie στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου