Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Αύξηση του ΤΑΠ για τους δήμους που δεν προσέχουν τα οικονομικά τους .

Το παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συστήθηκε με το ν. 4111/2013αποτελεί ίσως, έναν από τους λιγοστούς φορείς του Δημοσίου του οποίου τα στελέχη αμοίβονται με αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου ΟΤΑ, η αμοιβή του προέδρου διαμορφώνεται σε 300 ευρώ το μήνα και των υπόλοιπων μελών σε 200 ευρώ το μήνα. Βασική προϋπόθεση για την καταβολή των παραπάνω ποσών είναι τα στελέχη του παρατηρητηρίου να συμμετέχουν σε τουλάχιστον τέσσερις συνεδριάσεις το μήνα που πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου δημόσιας υπηρεσίας.


Το παρατηρητήριο λειτουργεί στους κόλπους του υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση, σε μηνιαία βάση, της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ΟΤΑ.

Σε περίπτωση που διαπιστώσει σοβαρή απόκλιση από τα έσοδα ή τις δαπάνες, το Παρατηρητήριο επισημαίνει στον ΟΤΑ και στην αρμόδια για την εποπτεία του Αρχή στοιχεία από τα οποία προκύπτει η σοβαρή απόκλιση από τους στόχους, παρέχοντας ταυτόχρονα οδηγίες και εισηγούμενο μεθόδου προς αποφυγή δημιουργίας ελλείμματος.

Ο ΟΤΑ υποχρεούται να λάβει υπόψη του τις επισημάνσεις του Παρατηρητηρίου και τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους λαμβάνονται υπόψη κατά τον τριμηνιαίο έλεγχο του προϋπολογισμού του.»

Και εάν οι δήμοι δεν καταφέρουν να "συγυρίσουν" τα οικονομικά τους, θα υποχρεώνονται σε αύξηση του ΤΑΠ στο 3 τοις χιλίοις.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου