Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος τα ''ρουσφέτια'' στις προσλήψεις ιατρών στον Δήμο Λαμιέων

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στις μεροληπτικές και αναξιοκρατικές προσλήψεις ιατρών στον Δήμο Λαμιέων, μετά από την συνάντηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας και του Δημάρχου Λαμιέων.

Έτσι, υπήρξε συμφωνία και θα υλοποιηθεί διαφανής διαδικασία επιλογής του ιατρικού δυναμικού που θα καλύψει τις ανάγκες του ''Βοήθεια στο Σπίτι'' και της συνταγογράφησης των ΚΑΠΗ ,η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 13:30 στα γραφεία της Δημ. Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμίας (Πολιτιστικό Κέντρο-οδός Λεωνίδου 11) παρουσία και των ενδιαφερόμενων ιατρών.

Το θέμα δημιουργήθηκε από την καταγγελία-επιστολή του Ι.Σ.Φθιώτιδας για την διαδικασία που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης με απ'ευθείας αναθέσεις έργου χωρίς καμία διαδικασία αντικειμενικής επιλογής.

Εμείς έχουμε να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά πως αν πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει μια νέα άλλη καλύτερη Ελλάδα τότε θα πρέπει να αποκόψουμε τακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν του δήμους, αλλά και την ίδια την χώρα, σε αυτά τα αδιέξοδα που όλοι βιώνουμε.
Για να το πετύχουμε αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τους κανόνες της διαφάνειας,των ίσων ευκαιριών, της συνεργασίας και του αυστηρού ελέγχου των αποφάσεων όσων κατέχουν και εφαρμόζουν εξουσία με δημόσια χρήματα.

Άλλωστε είναι πλέον γνωστό σε όλους τους πολίτες πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα απαραίτητα και ηθικό και πως ''η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να το δείχνει''.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που εστάλη από τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας για την διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί για τις προσλήψεις των 3 ιατρών:

Μετά από την επιστολή του ΙΣΦ που στάλθηκε προς τον Δήμο Λαμίας-Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Λαμίας (12-9-2013) σχετικά με την απασχόληση ιατρικού δυναμικού στις υπηρεσίες τους και σας κοινοποιήθηκε, έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαμίας όπου εκφράσθηκε η επιθυμία του ΙΣΦ να συμμετέχει στον τρόπο επιλογής των γιατρών για προσφορά εργασίας στις δομές του Δήμου.

Πράγματι μετά από θετική ανταπόκριση του Δημάρχου, υπήρξε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης όπου συζητήθηκε η διαδικασία επιλογής.

Από τις 3 θέσεις γιατρών προτάθηκε εκ μέρους του ΙΣΦ , η μια να καλυφθεί κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των ελευθεροεπαγγελματιών κλινικών γιατρών που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Ιατρείο
-όσοι επιθυμούν- σε αναγνώριση της προσφοράς τους σ´αυτό και οι άλλες δύο κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των νέων ελευθεροεπαγγελματιών κλινικών γιατρών-μελών μας με έδρα την Λαμία που έκαναν εγγραφή το 2012 και το 2013 στον ΙΣΦ.

Πρόκειται για απασχόληση 6μηνης διάρκειας (3μηνη σύμβαση ανανεούμενη για άλλους 3 μήνες) με προσφορά έργου στο πρόγραμμα ''Βοήθεια στο σπίτι''(1 γιατρός) και στα ΚΑΠΗ Λαμίας
(2 γιατροί) με απασχόληση κατά βάσει συνταγογράφηση και ενίοτε και σε λογικά πλαίσια κάποια επίσκεψη κατ'οίκον και μηνιαία αποζημίωση 270 € καθαρά με ΑΠΥ.

Όσοι συνάδελφοι με τα προαναφερόμενα κριτήρια,ΔΕΝ επιθυμούν να είναι στην κλήρωση, να στείλουν e-mail στο analeonidas@gmail.com μέχρι και την Τετάρτη 25-9-2013.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 13:30 στα γραφεία της Δημ. Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμίας (Πολιτιστικό Κέντρο-οδός Λεωνίδου 11) παρουσία και των ενδιαφερόμενων.

Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος
Καρδιολόγος,FESC
Πρόεδρος
Ιατρικού Συλ.Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου