Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η φθίνουσα πορεία του ιαματικού τουρισμού σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ

Οι πρωτοβουλίες για την  αναστροφή της φθίνουσας πορείας του ιαματικού τουρισμού  και η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου οργανωτικού και νομοθετικού πλαισίου που θα τον διέπει  συζητήθηκαν κατά τη σημερινή ημερίδα «Ιαματικός Τουρισμός για μια Νέα Στρατηγική Ανάπτυξη» που διοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) και η Πληροφόρηση – Επιμόρφωση Τοπική Αυτοδιοίκηση ΑΕ (ΠΕΤΑ).
Η επισκεψιμότητα των λουτρικών μονάδων άρχισε από το 2010 να σημειώνει κάμψη που αποδίδεται κυρίως στις περικοπές των χορηγήσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία στους δικαιούχους.Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις (πλην Αιδηψού).).


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, σημείωσε ότι η φθίνουσα πορεία θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους και επεσήμανε την ανάγκη να ενταχθεί ο ιαματικός τουρισμός στο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής προβολής της χώρας. Αναφέρθηκε στην προσέλκυση νέων επενδύσεων σε σύγχρονες λουτρικές εγκαταστάσεις και κατέθεσε πρόταση για ανάληψη πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο με τις τουριστικές επιχειρήσεις για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου