Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος της Ελλάδας στη Λαμία

Μπορεί να φταίει η κρίση, μπορεί η ξαφνική αγάπη (μόδα) των Λαμιωτών, όπως και να έχει το ποδήλατο έχει θέση στην άναρχη Λαμία.
Πολλοί λένε: Η Λαμία, λόγω ανηφόρας, δεν μπορεί να έχει τους ποδηλατοδρόμους άλλων πόλεων κ.ά. Μύθος. Στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές πόλεις, με λόφους και ανηφόρες, όμως ο ποδηλατοδρόμος τους, πάει παντού. Άλλωστε ποιος είπε ότι το ποδήλατο πάει μόνο σε κατηφόρα; Αγώνες ορεινής ποδηλασίας έχουν κατακτήσει τον κόσμο!


Για να μην παρεξηγηθούμε όπως έγινε με το ΤΡΑΜ, η πρόταση που βλέπετε δεν αποτελεί κανένα έργο υπό υλοποίηση. Αποτελεί επιθυμία μας, για βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, σε αυτήν την τόσο, όπως την κατάντησαν, άσχημη πόλη μας!




Γιατί να μην σπάσουμε την αλυσίδα που μας κρατά χρόνια πίσω και να μην τολμήσουμε ως πόλη να «πηδήξουμε» βήματα πολλά μπροστά; Ποιος δεν θα ήθελε να ζει σε μια πόλη ανθρώπινη; Με πάρκα, πεζοδρόμια και μέσα μεταφοράς, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιεί καθόλου το αυτοκίνητό του;

Ποιος δεν θα ήθελε να βάλει στην καθημερινότητά του το ποδήλατο, με ασφάλεια να πηγαίνει και αυτός και το παιδί του, σε όλες τις υπηρεσίες, εργασίες του, κάνοντας και …γυμναστική;

Οι δικοί μας εδώ «κοκορεύονται» ότι έφτιαξαν ποδηλατόδρομο… που δεν το χρησιμοποιεί κανείς όμως, για την καθημερινότητά του. Μόνο για βόλτα! Σκέτη αποτυχία, εκεί που τον έκαναν, κοινή διαπίστωση.


Ένα δίκτυο ποδηλατόδρομου, που να περνά από το κέντρο, σε συνδυασμό με σωστή λειτουργία των μέσων μεταφοράς, θα είχε «διώξει» τα αυτοκίνητα από το κέντρο και γενικότερα.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά χρειάζεται βούληση και όραμα, κάτι που πολλάκις έχουμε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει!


Από Στυλίδα, μέχρι Λουτρά Υπάτης και τις Θερμοπύλες

Φανταστείτε ένα ποδηλατόδρομο, που θα ξεκινά από τη πόλη της Στυλίδας: Σε μισή ώρα θα βρίσκεσαι στο κέντρο της Λαμίας, όσο χρειάζεσαι και με το αυτοκίνητο, αν συνυπολογίσεις, τα φανάρια, την κίνηση και την εύρεση θέσης πάρκινγκ! Και βέβαια χωρίς κανένα κόστος!

Η ίδια γραμμή να φτάνει μέχρι τα Λουτρά Υπάτης και τις Θερμοπύλες για ακριβώς τους ίδιους λόγους αλλά και για λόγους αναψυχής.


Εύκολα πράγματα, δεδομένα για άλλες πόλεις και χώρες…

mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου